Koude salade met sperziebonen, kipfilet en champignons, voor extra eiwitten

Koude salade met sperziebonen, kipfilet en champignons, voor extra eiwitten Tips voor het kweken van bloemen

Deze frisse sperziebonensalade is het perfecte gerecht om deze zomer van te genieten! Bevat kipfilet, champignons en sperziebonen bestrooid met citroensaus en olijfolie. Je moet het proberen!

Als u een eiwitrijk, dieetrijk, eenvoudig en gezond gerecht wilt, kunt u dit recept voor koude salades in de praktijk brengen. Om uw spiermassa te behouden, heeft u dagelijks ongeveer 1,2 – 1,7 gram eiwit per kilogram lichaam nodig. Sommigen van ons hebben meer eiwitten nodig dan anderen. Als je regelmatig traint, of het nu elke dag pilates is, een paar keer per week hardloopt, of in de menopauze zit, dan zou je de bovengrens van je eiwitinname moeten bereiken. je haalt ze uit kipfilet, eieren, linzen, kaas, pinda’s, maar ook champignons (3,1 gram per 100 gram champignons) of sperziebonen (1,8 gram per 100 gram). Een portie kip van 85 gram levert 27 gram eiwit. Deze salade dekt een deel van je dagelijkse eiwitbehoefte.

Ingrediënten voor twee porties

150 g sperziebonen

1/2 kipfilet

6-7 champignons

1 citroen

hoog

pijper

2-3 kerstomaatjes

1 wortel

1 ui

olijfolie

sesamzaadjes

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoon, snij ze in grote stukken en kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn en laat ze uitlekken. Kook de champignons in gezouten water tot er een vork in gaat en laat ze uitlekken.

Zie ook:

Kook de kipfilet apart samen met de geschilde wortel en ui en snijd hem in blokjes. Snijd de champignons in plakjes, laat het overtollige sap uitlekken, meng ze met sperziebonen, kipfilet, gehalveerde kerstomaatjes en breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper. Strooi er tot slot sesamzaadjes over.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses