- Hoe pompoen- en kaastaart te koken
- Hoe lang bakt de pompoen in de oven
September is de beste maand om heerlijke recepten te koken met fruit en meer! Nadat appels, peren en ander voedsel vaak voor dergelijke gerechten worden gekozen, kan pompoen net zo lekker zijn!
Recept voor pompoen- en kaastaart
Pompoentaarten kunnen zowel hartig als hartig zijn, met een fantastische smaak. Je hebt weinig ingrediënten nodig, want de intense smaak van de pompoen doet zijn werk. Het goede nieuws is dat het heel snel kookt, en het resultaat zal zowel jou als je gezin verrassen! Hier ziet u hoe het wordt bereid.
Ingrediënten voor het deeg
- een lepel suiker
- 100 gram boter
- een halve lepel zout
- 200 gram bloem
- 50 ml room
- 30 ml koud water
Ingrediënten voor de vulling
- 2 plakjes pompoen
- 165 gram fetakaas
- 2 eetlepels melk
Bereidingswijze
Eerst wordt een grote kom klaargemaakt waar boter, bloem, zout en suiker aan worden toegevoegd. Meng en voeg dan de room, het koude water en de melk toe en meng opnieuw. Nadat een homogeen deeg is gevormd, laat men het een half uur afkoelen.
Was de pompoen heel goed en snij in plakjes. Neem na de 30 minuten het deeg, verdeel het in een bakplaat en leg de pompoenplakken erop. De laatste laag is de fetakaas, die vooraf in blokjes wordt gesneden. Leg de randen van het deeg over de vulling en plaats het in de voorverwarmde oven. De taart wordt 30 minuten gebakken.
Hoe taartpompoen te bakken, zodat het niet bitter is
Pompoentaart, zodat deze niet bitter wordt en geen onaangename smaak heeft. Het geheim is om hem heel goed van de zaden te ontdoen voordat je hem in de oven legt. Er zitten ook vezels in, die allemaal moeten worden schoongemaakt.
Het wordt ook aanbevolen om de pompoen vóór het bakken met boter te bestrijken. De pompoen wordt 30-40 minuten gebakken op 150 graden Celsius.
Lees ook: