Zomerdessert. Frambozentaart, eenvoudig en smakelijk

Zomerdessert.  Frambozentaart, eenvoudig en smakelijk Tips voor het kweken van bloemen

Als er deze zomer volop verse frambozen in overvloed zijn, neem dan de tijd om er een paar te gebruiken voor een heerlijke taart, perfect voor degenen die normaal gesproken geen fruit eten.

Met een zelfgemaakt deeg en een royale frambozenvulling is dit het perfecte dessert om met vrienden en familie van te genieten. Als je weet dat je geen tijd hebt om verse frambozen te gebruiken, bewaar ze dan in de vriezer of in de vorm van jam. Frambozen bevatten meer vitamine C dan sinaasappels, geven je extra vezels die de spijsvertering ondersteunen en bevatten weinig calorieën. Profiteer dus optimaal van dit zomerfruit. Ze zijn ook ideaal voor mensen die op dieet zijn.

Ingrediënten voor acht porties

300 g bloem

½ zakje bakpoeder

1 snufje zout

1 lepel suiker

1 pakje vanillesuiker

150 g ong

1 eetlepel room

1 of

Voor de vulling:

500 gr

80 g suiker

1 pakje vanillesuiker

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe maak je frambozentaart?

Meng de bloem met zout, bakpoeder, zout, suiker en vanillesuiker. Snijd de boter in blokjes en verwerk deze samen met de room in de compositie. Kneed het deeg tot het kruimelig wordt, voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed opnieuw. Laat het deeg, gewikkeld in huishoudfolie, aan het eind 30-45 minuten in de koelkast liggen.

Was de frambozen en meng ze met suiker en vanillesuiker. Zorg ervoor dat je wat fruit achterhoudt voor het decoreren van de taart.

Snijd een kwart van het koude deeg af en verdeel de rest in een rond vel dat je in een taartvorm legt, waarbij je ervoor zorgt dat ook de wanden bedekt zijn.

Zie ook:

Prik het vel van plaats tot plaats met een vork en voeg vervolgens de vulling toe. Rol een vel van het resterende deeg uit en snijd het in reepjes om de vulling te bedekken, in de vorm van een rooster. Zet de taart ongeveer 40 minuten in de oven. Je serveert het met gekonfijte frambozen.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses