Deze taart combineert alle kenmerken van een zomerdessert: verse frambozen, boterachtige taartbodem en een gekruide kaneelkruimelkorst. Je kunt het warm of koud serveren, met vanille-ijs.
De frambozenjamtaart is eenvoudig te maken en het duurt niet lang voordat hij klaar is om te serveren. Het voegt extra smaak toe met vanille-essence en kaneel. Frambozen, de ster van dit dessert, kunnen goed gecombineerd worden met ander fruit. Voor dit recept kun je frambozenjam gebruiken, maar ook verse of diepvriesframbozen. Zorg ervoor dat u het fruit in de koelkast en vervolgens op kamertemperatuur ontdooit voordat u het gaat bakken. Voeg voldoende suiker en vanille toe om de zuurgraad in de frambozenvulling te compenseren. Vergeet niet om de taart na het bakken ongeveer 30 minuten te laten afkoelen voordat u hem aansnijdt.
Ingrediënten:
300 g bloem
100 g suiker
1 theelepel vanille-essence
½ theelepel zout
225 gram ong
Voor de vulling:
600 g gem de
Voor het kruimelige deeg:
80 g havervlokken
200 g suiker
150 g bloem
½ theelepel kaneel
115 g ong
verse frambozen, voor serveren
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Meng de bloem met de suiker, vanille-essence, zout en zachte boter. Breng het deeg over naar een beklede rechthoekige bakplaat en druk zachtjes aan om het uniform te maken.
Zie ook:
Verdeel de jam over het deeg. Meng afzonderlijk de ingrediënten voor het kruimeldeeg.
Druk het ten slotte over de jamlaag. Zet de bakplaat 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen voordat je het serveert en serveer met verse frambozen.
FOTO: Shutterstock