Zomerdessert. Ananas- en citrussorbet, verfrissend en hydraterend

Zomerdessert.  Ananas- en citrussorbet, verfrissend en hydraterend Tips voor het kweken van bloemen

Om in je dagelijkse behoefte aan vitamine C te voorzien kun je vaker broccoli, kool, spinazie, meloen, kiwi eten, maar ook citrusvruchten of ananas. Een ideale methode in het warme seizoen is om ze in de vorm van sorbet te bereiden. Het recept vind je hieronder!

Wist je dat ananas niet alleen een uitstekende bron van vitamine C is, maar ook van kalium, een mineraal dat vaatverwijdend werkt? Dit helpt stress en spanning in de bloedvaten te verlichten. Wanneer de bloedvaten ontspannen, keert de bloeddruk terug naar normaal. Bovendien hebben de oplosbare en onoplosbare vezels in ananas het vermogen om gastro-intestinale stoornissen, het prikkelbare darm syndroom en andere gezondheidsproblemen van het spijsverteringsstelsel te voorkomen. Hier zijn enkele redenen om ananas toe te voegen aan een heerlijk seizoensdessert, een sorbet!

Samen met ananas geeft citroen frisheid en smaak aan veel gerechten, van desserts tot soepen en salades. De oude Egyptenaren geloofden dat citroen het tegengif was voor elk gif. Het bevat niet veel calorieën en kan worden gebruikt in afslankbanden. Een glas citroensap met warm water, ’s ochtends gedronken, helpt de spijsvertering.

Ingrediënten voor acht tot tien porties

2 ½ biologische citroenen

1 biologische sinaasappel

4 glazen water

1 ½ kopjes blokjes

1 ½ suiker

1 eiwit

Zie ook:

Hoe maak je ananassorbet?

Snijd een halve citroen in plakjes en de sinaasappelschil in stukjes. Kook ze in water, in een afgedekte pan, gedurende tien minuten. Zeef de vloeistof en vul met water, zodat je aan het eind vier glazen hebt.

Voeg de suiker toe totdat deze oplost. Voeg na het afkoelen van de compositie het sap van de twee citroenen, het sinaasappelsap en de ananas toe en doe het door de blender.

Giet het mengsel in een kom die je in de vriezer zet. Je mengt de compositie twee of drie keer, op een afstand van 20-30 minuten, en voegt vervolgens het eiwit toe tot stijf schuim.

Zie ook:

Breng de sorbet over in ijsvormpjes die u een nacht in de vriezer laat staan.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses