Zoete, vastende delicatessen: vanillecroissants, met amandelsmaak

Zoete, vastende delicatessen: vanillecroissants, met amandelsmaak Tips voor het kweken van bloemen

Vanille-halve manen zullen zeker je favoriete dessert worden tijdens vastenperiodes. Ze zijn populair in Duitsland en Oostenrijk en kunnen gemakkelijk worden bereid, zelfs in een gezondere, suikervrije versie.

Om deze vanillestokjes een bijzondere smaak te geven, kun je in plaats van suiker dadels of ander gedroogd fruit toevoegen. Hierdoor smaakt het afgewerkte deeg naar karamel. Chocolade gaat heel goed samen met de karamelsmaak. Daarom kun je in periodes dat je geen tijd hebt de gebakken cornuclettes versieren met gesmolten chocolade. Anders kun je ook dadeljam gebruiken.

Pont

Vergeet niet borsjt toe te voegen, om de cornuclettes extra mals te maken

Ingrediënten voor twee bakjes

gist ter grootte van een walnoot

½ kopje suiker

1 kop borsjt

meel, zoveel als het bevat

200 g amandelmeel

1 ampul vanille-essence

1 kopje olie

1 snufje zout

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Los de gist op in een beetje warme borsjt en voeg een beetje suiker en een lepel bloem toe. Aan deze mayo voeg je geleidelijk de olie, de rest van de borsjt, zout, vanille-essence, amandelmeel en vervolgens zoveel bloem toe als je nodig hebt, totdat het deeg gemakkelijk van je vingers loslaat.

Laat het 90 minuten rijzen. Verdeel het deeg aan het einde op een met bloem bestoven oppervlak en vorm de kegels.

Zie ook:

Bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de voorverwarmde oven. Bestrooi ze direct na het bakken, terwijl ze nog warm zijn, met poedersuiker.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses