Zo zorg je ervoor dat groenten langer houdbaar zijn in de koelkast. Simpele trucjes om te implementeren

frigider alimente Tips voor het kweken van bloemen

  • Zo zorg je ervoor dat groenten langer houdbaar zijn in de koelkast
  • Simpele trucjes om te implementeren

De koelkast is onmisbaar in de huizen van Roemenen en heeft zo’n groot belang. Groenten en fruit worden bewaard om langer houdbaar te zijn, maar er kunnen enkele eenvoudige regels worden toegepast die de periode waarin ze kunnen worden gegeten verlengen.

Hoe groene groenten vers te houden

Komkommers worden vaak door Roemenen geconsumeerd en worden in veel salades verwerkt. Om ze zo lang mogelijk mee te laten gaan, worden ze in keukenpapier gewikkeld en vervolgens in een speciale lade in de koelkast bewaard. Ze zijn houdbaar en kunnen twee weken worden gegeten.

Groenen worden snel geel, maar met de onderstaande methode blijven ze enkele dagen vers. Dille, peterselie of bieslook kun je in een glas water in de koelkast bewaren. Zo vergroot je hun weerstand nog eens 2-3 dagen.

Voor kool en sla is het noodzakelijk om koud water op de bladeren te spuiten en ze vervolgens in aluminiumfolie te wikkelen. Bewaar ze in de la, zodat ze 3-5 dagen langer meegaan.

Andere tips voor het bewaren van voedsel

Een speciaal ingrediënt zorgt ervoor dat het langer meegaat. Om ze te wassen kun je baking soda gebruiken, daarna laat je ze drogen en zet je ze in de koelkast. De oplossing zal het afbraakproces vertragen.

Door voedsel in plasticfolie of aluminiumfolie te verpakken, blijft de versheid behouden en wordt blootstelling aan lucht en andere stoffen die bederf kunnen veroorzaken voorkomen.

Vacuümzakken zijn een effectieve manier om voedsel vers te houden, omdat ze de lucht rond het voedsel verwijderen en zo voorkomen dat het gaat oxideren en bederven.

Zorg ervoor dat je etenswaren op de juiste temperatuur en op de juiste plekken in de koelkast bewaart. Rauw vlees moet bijvoorbeeld op de bodem van de koelkast liggen om te voorkomen dat de sappen ander voedsel besmetten. Groenten en fruit moeten apart worden bewaard, bij voorkeur in afgesloten zakken of containers.

Zorg ervoor dat u het first-in, first-out-principe hanteert bij het ordenen van uw voedsel in de koelkast en voorraadkast, zodat u eerst ouder voedsel gebruikt en een constante verscyclus handhaaft.

LEES OOK:

Princess Roses