Zo maak je zelfgemaakte Oreo-koekjes met een heerlijke romige vulling

Como fazer biscoitos Oreo caseiros com delicioso recheio cremoso Tips voor het kweken van bloemen

Een van onze favoriete ontbijtsnacks zijn zonder twijfel Oreo-koekjes, dankzij hun chocoladesmaak en romige vulling. Daarom gaan we je hier vertellen hoe je zelfgemaakte Oreo-koekjes kunt maken, zodat je er zo vaak van kunt genieten als je wilt.

Originele Oreo-koekjes zijn gemaakt met verrijkt tarwemeel, plantaardig bakvet, plantaardige olie, cacao, fructose-glucosestroop, gejodeerd zout, zuiveringszout, sojalecithine en kunstmatige smaakstoffen. Maar hier leren we je hoe je ze kunt maken zonder ze allemaal te hoeven gebruiken, waardoor ze nog gezonder zijn dan degene die je in de winkel koopt.

Het voordeel van Oreo-koekjes is bovendien dat je er andere zoetigheden van kunt maken, zoals ijs, milkshakes en heerlijke taarten. De romige vulling maakt ze onweerstaanbaar en er is zelfs een mondiaal debat gaande waarbij mensen zich afvragen wat de juiste manier is om ze te eten. Sommigen zeggen dat je eerst de vulling moet eten en ze dan in melk moet dopen, terwijl anderen zeggen dat ze dat wel moeten zijn. geweekt in melk.

Hoe maak je zelfgemaakte Oreo-koekjes?

Ingrediënten voor het deeg:

  • 190 gram ongezouten boter.
  • 200 gram suiker.
  • 1 ei.
  • 1 theelepel vanille-extract.
  • 350 gram tarwemeel.
  • 80 gram cacaopoeder.

Ingrediënten voor de vulling:

  • 150 gram ongezouten boter.
  • 275 gram poedersuiker.
  • 1 theelepel vanille-extract.

Voorbereiding:

  1. Doe de boter in de mixer en klop tot een romige massa.
  2. Voeg de suiker toe terwijl de mixer nog draait.
  3. Voeg het ei samen met het vanille-extract toe aan het mengsel.
  4. Meng in een andere kom het tarwemeel met het cacaopoeder.
  5. Voeg het droge mengsel toe aan de boter en meng tot het gemengd is.
  6. Haal het mengsel uit de mixer en verdeel het in drie porties. Laat een uur rusten en dek af om te voorkomen dat vocht ontsnapt.
  7. Terwijl het deeg rust, doe je de boter voor de vulling, de poedersuiker en het vanille-extract in de mixer.
  8. Verwarm de oven voor op 175°C.
  9. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit met een deegroller; Voeg een beetje bloem toe om plakken te voorkomen.
  10. Wanneer het 5 mm dik is, snijd je het in cirkels en plaats je de koekjes op een bakplaat. Gebruik desgewenst een sjabloon om het woord “Oreo” te vormen.
  11. Bak 8 tot 10 minuten in de oven en laat afkoelen.
  12. Zodra de koekjes zijn afgekoeld, plaats je de vulling tussen twee koekjes om een ​​sandwich te maken.

Nu ben je klaar om te genieten van je heerlijke zelfgemaakte Oreo-koekjes!


Princess Roses