Als je normaal gesproken hummus koopt, moet je dit gerecht minstens één keer thuis maken! Hieronder geven wij u het recept! Je ontdekt een hummus die snel gemaakt is en een bijzondere smaak heeft.
De basisingrediënten voor hummus zijn simpelweg kikkererwten, tahini, een pasta van gemalen sesamzaadjes, verse citroen, knoflook en olijfolie. De manier waarop deze eenvoudige ingrediënten worden gecombineerd, draagt bij aan de textuur van de hummus. Het geheim van een succesvolle hummus? De kikkererwten moeten goed gaar zijn. Het is ook handig om kikkererwten uit blik te gebruiken. Door het hoge vezelgehalte verbeteren kikkererwten de spijsvertering. Het is aangetoond dat door consumptie de darmtransit wordt gestimuleerd en constipatie wordt voorkomen. Neem daarom kikkererwten op in uw dieet, ook in de vorm van hummus, als u gewoonlijk spijsverteringsproblemen heeft.
Ingrediënten:
400 g kikkererwten uit blik
15 g tahinipasta
75 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
15 ml citroensap
hoog
Paprika
korianderblaadjes, optioneel
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Giet de kikkererwten af en was ze; bewaar een klein deel van het sap uit het blik. Doe het in de blender samen met tahinipasta, 50 ml olijfolie, teentjes knoflook, citroensap en zout naar smaak.
Je pureert het tot de pasta een romige consistentie krijgt. Als het te dik is, kun je meer van het bewaarde sap toevoegen.
Zie ook:
Je serveert het met de overgebleven olijfolie en bestrooid met paprika en koriander.