Zo maak je geroosterde kool op de grill of in de oven. Het recept waar je niet aan had gedacht

varza coaptă pe grătar Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor gegrilde kool
  • Hoe je een van de lekkerste gerechten kookt

Kool wordt op vele manieren bereid en is een veelgebruikt ingrediënt in ieders keuken. Weinigen hadden echter gedacht om gebakken kool op de grill te koken. Het is inderdaad een ongebruikelijk maar erg lekker recept. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, waarvan je de meeste al in huis hebt.

Recept voor gegrilde kool

Dit soort gerecht kan in een weekend met vrienden worden bereid en naast andere delicatessen worden geserveerd. Het kookt heel snel en het goede nieuws is dat het weinig calorieën bevat en fantastisch smaakt. Dus als je een heerlijk gerecht wilt serveren dat je dieet niet verpest, dan is gegrilde kool de juiste keuze.

ingrediënten

2 mediaversies

olijfolie

6 teentjes knoflook

zout peper

Methode van voorbereiden

Snijd de kool in middelgrote stukken en giet er olijfolie over. Voeg zout en peper toe en plaats op de grill. Plaats uzelf niet in de hoge vlam van de grill, om uzelf niet te verbranden.

Het wordt aanbevolen om het zo dicht mogelijk bij de vlam te houden om goed te kunnen koken. Het moet aan elke kant ongeveer 8 minuten worden gekookt. Nadat het voldoende gekookt is, kan het worden geserveerd.

Waarmee kun je gegrilde kool serveren?

Gegrilde kool met andere gerechten zoals gegrilde aardappelen, verschillende soorten vlees en kan worden vervangen door bijgerechten. Als je van pittig eten houdt, kun je voor extra smaak ook een paar chilivlokken toevoegen.

Kool heeft dat ook, wat je niet over het hoofd mag zien. Het voorkomt maagproblemen, bevat veel ijzer en mineralen, bevordert de gezondheid van de ogen en is zeer gunstig voor wie wil afvallen.

Lees ook:

Princess Roses