Zo maak je gemakkelijk perenjam!

Zo maak je gemakkelijk perenjam! Tips voor het kweken van bloemen

Met slechts vier ingrediënten maak je de lekkerste seizoensjam, perfect voor desserts en ontbijten die je dagen opvrolijken.

En dit seizoen kun je volop genieten van de smaak van peren, evenals van hun gunstige effecten. Het mag niet ontbreken in het dieet van mensen die aan bloedarmoede lijden of een verzwakt immuunsysteem hebben. Ze bevatten een aanzienlijke hoeveelheid kalium, een mineraal dat een onregelmatige hartslag helpt voorkomen. Belangrijke doses vitamine K, essentieel voor de bloedstolling, of vitamine A, noodzakelijk voor scherp zicht, mogen ook niet worden verwaarloosd.

Ingrediënten voor vier potten

1 kg per

1 kg suiker

1-2 pakjes vanillesuiker

sap van een helft

Hoe perenjam te maken

Je kiest kleine peren, schilt ze en verwijdert de pitjes. Om te voorkomen dat ze tijdens het schoonmaken zwart worden, doe je ze in een kom met water en een beetje zout.

Zie ook:

Meng ondertussen suiker met water en kook ze. Wanneer de peren worden geschild, moet de siroop worden vastgebonden. Doe de peren in de siroop en zet ze na tien minuten op het vuur.

Als de siroop weer bindt, voeg je de vanillesuiker en het citroensap toe.

Pont

Om te controleren of de siroop is uitgehard, doet u een paar druppels op een schoteltje en controleert u na afkoeling de consistentie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Breng de gekoelde jam over in warme potten en sluit ze goed af met deksels.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses