Zo maak je de lekkerste luchtige kersencake. Herontdek het recept van je grootouders!

prăjitură cu vișine Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor pluizige kersencake
  • Hoe kook je het zodat het smaakt naar je kindertijd?

Over het algemeen is het snel klaar en heb je maar een paar ingrediënten nodig. Het enige dat u hoeft te doen om een ​​heerlijk dessert te krijgen, is een aantal belangrijke stappen in gedachten houden. Grootmoeders gebruikten deze geheimen altijd bij het koken van het kinderdessert, en de smaak was fantastisch!

Recept voor kersencake

We herinneren ons allemaal de heerlijke smaak van kersencake, gegeten in de kindertijd. Het heeft een zoetzure smaak, is luchtig en soms serveer je het zelfs warm! Welnu, we laten je alle stappen zien die je doorloopt om te koken

ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 120 ml melk met 3,5% vet
  • een snufje zout
  • 10 gram bakpoeder
  • geraspte schil van een citroen
  • vanille geur
  • 100 ml olie
  • 350 gram bloem
  • 250 gram kersen
  • een lepel poedersuiker

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. De kersen worden ontpit en in een kom gedaan en er wordt bloem overheen gestrooid. De eieren worden gescheiden en het eiwit zal als eerste mengen. Doe ze in een kleinere kom, voeg een snufje zout toe en meng tot er een meringue ontstaat.

Doe de eierdooiers in een grotere kom en meng met de vanille-essence. Voeg tijdens het mixen geleidelijk de olie toe, vervolgens de melk en ten slotte de geraspte citroenschil.

Zeef in dezelfde kom de bloem en het bakpoeder en meng met een garde, tot het een homogene samenstelling wordt, en voeg dan het opgeklopte eiwit toe aan de meringue.

Doe de compositie in een bakje, zodat deze uniform is, en leg de kersen erop. Zet het 30 minuten in de oven en controleer vervolgens met een tandenstoker. Nadat het gebakken is, haal je het eruit en strooi je er poedersuiker overheen.

Lees ook:

Princess Roses