Zo maak je croque madame. Verfijnde fratsandwich volgens eenvoudig recept

croque madame Tips voor het kweken van bloemen

  • Dit is croque madame
  • Het lekkerste broodje dat je ooit zult eten

Als je geen ontbijt meer hebt en op zoek bent naar een heerlijk, vullend, maar snel te bereiden gerecht, dan ben je hier aan het juiste adres. Croque madame is een van de meest spectaculaire sandwiches, oorspronkelijk uit Frankrijk. We weten al dat Franse ontbijtgerechten moeilijk te verslaan zijn!

Dit is croque madame

Croque madame is erg beroemd in Frankrijk en wordt in veel hotels als ontbijt geserveerd. Het wordt bovendien in bijna alle restaurants geserveerd en is erg populair.

Dit gerecht verwijst naar het broodje ham en kaas. Het is belangrijk op te merken dat dit de basisingrediënten zijn die u toevoegt; de rest is optioneel. Je kunt het gerecht naar eigen wens aanpassen.

Het eenvoudige croque madame-recept

Croque madame kookt zeer snel en heeft ingrediënten nodig die weinig kosten. Je kunt het voor het hele gezin bereiden als ontbijt, maar het kan ook als tussendoortje tussen de maaltijden dienen. Het is zeer vullend en smaakt heerlijk.

ingrediënten

  • 2 plakjes kaas
  • 4 eetlepels melk
  • 2 sneetjes sandwichbrood
  • 100 g Gruyèrekaas
  • 20 gram boter
  • 2 plakjes ham
  • 1 of
  • olie
  • zout peper

Methode van voorbereiden

De sneetjes brood worden klaargemaakt. Ze worden besmeurd met zachte boter, er wordt een plakje kaas op gelegd en vervolgens een plakje ham. Leg er nog een plakje kaas op en vervolgens nog een sneetje beboterd brood.

Verhit de olie en bak de sandwich in een pan. Nadat het bruin is geworden, wordt het uit de pan gehaald en wordt de geraspte kaas erop gelegd. Afzonderlijk wordt een ei bereid, dat u op de boterham legt en impliciet op de laag geraspte kaas.

De trucjes van de Fransen

De Fransen hebben alle geheimen die je daarvoor nodig hebt. Een van de belangrijke aspecten is dus om zeker Gruyère-kaas toe te voegen, en niet een ander soort kaas.

Ook wordt de sandwich op een laag vuur gebakken, om niet te verbranden. Het is noodzakelijk om heel weinig olie in de pan te doen, net genoeg zodat het brood niet blijft plakken.

Koekjes en:

Princess Roses