Zo bereidt u een minder zure koffie. Zo verminder je de bitterheid en krijg je er geen brandend maagzuur van!

Zo bereidt u een minder zure koffie.  Zo verminder je de bitterheid en krijg je er geen brandend maagzuur van! Tips voor het kweken van bloemen

Een kopje koffie in de ochtend maakt deel uit van de routine van miljoenen mensen over de hele wereld, maar de zuurgraad ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid van sommigen.

Elke dag worden er over de hele wereld miljoenen koppen koffie gezet om te voldoen aan de behoeften van volwassenen die deze infusie gebruiken om vermoeidheid te verlichten en het zenuwstelsel te activeren dankzij cafeïne. Naarmate iemand ouder wordt, kan zijn vermogen om zuren te neutraliseren en te elimineren afnemen, waardoor het genot van een aromatische kop koffie wordt aangetast.

Koffie, rijk aan zuren (chlorogeen, kininezuur), kan leiden tot een verhoogde maagzuurgraad als gevolg van een verminderde bicarbonaatproductie en het vermogen van het lichaam om de maag-pH te reguleren.

Zo bereid je koffie om de zuurgraad te verlagen!

Om de gewoonte om ’s ochtends van uw favoriete drankje te genieten niet te elimineren, kunt u een eenvoudige techniek overwegen die de zuurgraad bestrijdt. , doe er een snufje zout in. Het natriumchloride of zeezout in de koffie helpt de pH aan te passen, waardoor de zuurgraad en bitterheid van de koffie worden verminderd. Het maakt het dus minder agressief voor de maag.

Wist je dat de pH van koffie tussen de 4,9 en 5,2 moet liggen? Wanneer de pH-waarde van koffie lager is dan 4,9, heeft deze een zure eigenschap en wanneer deze hoger is dan 5,2 is de smaak bitter, aldus de Faculteit Biologische Wetenschappen van Mexico. Het zout neutraliseert de zuren gedeeltelijk, waardoor de pH van de koffie lichtjes stijgt, zonder de primaire effecten van het activeren van het zenuwstelsel te veranderen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Pas op voor de nadelige effecten van cafeïne!

De effecten van cafeïne zijn onderzocht door de National Institutes of Health. Er werd op gewezen dat een grote hoeveelheid cafeïne leidt tot een grotere aanpassing van het lichaam en dat het meer cafeïne nodig heeft om actief te blijven.

Cafeïne verbetert de waakzaamheid en waakzaamheid, verhoogt de aandacht en het vermogen om informatie vast te houden, draagt ​​bij aan de verbetering van de cognitieve functie op de lange termijn.

Aan de andere kant moet ook rekening worden gehouden met de nadelige effecten van cafeïne. Het lichaam kan er tolerantie voor ontwikkelen en heeft voor hetzelfde effect meer cafeïne nodig. Gebrek aan consumptie veroorzaakt hoofdpijn en slaperigheid door de inname te verminderen. Het kan in grote doses ook tachycardie, angst en maagklachten veroorzaken.

Zie ook:

Koffie wordt niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, zure reflux, slapeloosheid, noch voor kinderen of zwangere vrouwen.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses