Zeer eenvoudig te maken recept voor krokant pizzadeeg

Receita de massa de pizza crocante muito fácil de fazer Tips voor het kweken van bloemen


Eenvoudig recept met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Wie houdt er niet van een zelfgemaakte pizza, met dat knapperige en heerlijke deeg? Vandaag gaan we je een eenvoudige manier leren om het te maken, met ingrediënten die je waarschijnlijk al bij de hand hebt. Laten we gaan!

Zeer eenvoudig te maken recept voor krokant pizzadeeg

Ingrediënten

  • 2 kopjes tarwemeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel chemisch bakpoeder (cakegist)
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels cachaça
  • 2/3 kopje melk

Voorbereidingsmodus

  1. Om het pizzadeeg heel zacht te maken, is het geheim om de bloem te zeven. Wanneer het meel wordt verpakt, verliest het zijn textuur en wordt het zwaarder. Door te zeven wordt het weer normaal, naast het verwijderen van de klontjes.
  2. Meng in een kom alle droge ingrediënten, in deze volgorde: bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer goed zodat alle ingrediënten goed opgenomen zijn.
  3. Voeg de vloeistoffen toe: olijfolie, cachaça en melk. Meng alles met een lepel tot er een homogeen deeg ontstaat.
  4. Kneed het deeg met je handen tot het uniform is, ongeveer 10 minuten. Dit zal het deeg helpen de gluten te activeren, waardoor het knapperig blijft.
  5. Bedek het deeg met een theedoek en laat het 10 minuten rusten. Dit zal het deeg helpen rijzen en lichter worden.
  6. Verdeel het deeg na de nodige tijd in tweeën.
  7. Rol elk deel van het deeg afzonderlijk uit op een tafel of aanrecht bestrooid met tarwebloem. Gebruik een deegroller. Als je er geen hebt, gebruik dan een glazen fles. Strooi indien nodig tarwebloem om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
  8. Maak het deeg niet te dun, anders wordt het hard, of te dik, of zacht. Maak het ongeveer 0,5 cm dik.
  9. Leg het deeg op bakplaten ingevet met olijfolie in een voorverwarmde oven op 220 ºC gedurende 10 minuten. Het deeg zal halfbakken zijn.
  10. Haal uit de oven en vul met de ingrediënten naar keuze (wij gebruikten zelfgemaakte tomatensaus, mozzarella en basilicum). Keer terug naar de oven om goed te bakken, ongeveer 30 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  11. Je knapperige pizzadeeg is klaar! Wees creatief met de vulling en verdubbel het recept indien nodig.

Nu je weet hoe je heerlijk en knapperig pizzadeeg maakt, wat dacht je ervan om je handen vuil te maken en dit recept te proberen? Goede pizza!





Princess Roses