Zaai je wortels dit jaar goed en je hebt ze gigantisch

Tips voor het kweken van bloemen

Wortel is een zeer populaire groente die een aanzienlijke hoeveelheid vitamines en mineralen bevat. Tot de belangrijkste en bekendste vitamines van wortelen behoren: A, B en C. Van de mineralen is het vooral bètacaroteen dat je gezichtsvermogen beschermt, maar ook de huid beschermt tegen UV-straling. Helaas bevatten wortels eiwitten, vezels, natrium, kalium, mangaan, ijzer, fosfor en andere noodzakelijke stoffen. Om van zulke gezonde wortels te genieten, is het beter om ze thuis te kweken. We hebben een gids voor je over hoe je gigantische wortels kunt kweken die bij alles zoet en sappig zullen zijn.

We gaan de zaden voorbereiden

Voordat u wortels gaat zaaien, bereidt u de zaden tien tot twaalf dagen van tevoren voor. Doe de zaden in een stoffen zak en laat ze gedurende deze tijd begraven in de grond rusten. Vreemd, maar geloof dat deze methode werkt. Tijdens deze periode laten de zaden essentiële oliën vrij en gaat tegelijkertijd de sleutel verloren. Nadat de tijd is verstreken, graaft u uit de grond. De zaden zijn al opgezwollen en licht ontkiemd. Je kunt ze in een kom gieten en bedekken met aardappelzetmeel.

Kam met wortelen

Wortelen houden over het algemeen van grond die rijk is aan humus en voedingsstoffen. Aan de andere kant houden ze niet van verse mest. Ongeacht de variëteit die u kiest, u moet grond voor wortels voorbereiden die vochtig is en rijkelijk bemest met humus. Wortelen worden meestal in maart gezaaid. Als je wortels kweekt voor directe consumptie, zaai ze dan in verschillende fasen. Zaai wortelen uiterlijk eind juli.

Wortelen zaaien

Bij veel zetmeel blijven de zaadjes niet aan je vingers plakken, waardoor je ze op de grond kunt zien liggen en netjes op een rij kunt rangschikken. Vergeet niet dat de voorbereide voor vochtig en niet droog moet zijn. Zodra het water is opgenomen, verdeelt u de zaden voorzichtig over de hele voor en bedek ze met droge grond. Wortelen beginnen op de derde tot vijfde dag goed te ontkiemen. Terwijl de zaailingen ontkiemen, mag u ze zeker geen water geven, omdat de wortels dan kort en waterig zullen zijn zonder smaak.

Wortel is de oorspronkelijke plant van Europa en Azië. De teelt ervan gaat terug tot de oudheid. De eerste vermelding van de wortelteelt dateert uit de periode van het oude Griekenland en Rome, waar het vooral als medicinale plant werd gebruikt. De moderne teelt en veredeling van wortelen, die leidt tot de creatie van de huidige variëteiten, begon zich echter pas in de Middeleeuwen in Midden-Europa te ontwikkelen. Sindsdien heeft de wortelteelt zich over de hele wereld verspreid en is het in veel keukens een van de belangrijkste groenten geworden.

Princess Roses