De combinatie van kersen met room is bijzonder in elk dessert, zeker als het gepaard gaat met een topping met cacao of chocolade. Probeer dit broodje dat al deze ingrediënten bevat die elkaar perfect aanvullen!
Ontdek hoe je stap voor stap een makkelijk en aantrekkelijk dessert maakt, waarmee je het hart bereikt van wie je maar wilt! Dit cacaobroodje, met room en kersen, is perfect voor evenementen in het kleine gezin, maar ook als je vrienden op bezoek hebt. Het moet de dag ervoor worden bereid, zodat het voldoende tijd heeft om in de koelkast te blijven! Je kunt zowel verse, ontdooide als compote-kersen gebruiken.
Iets minder bekend over kersen is dat ze melatonine bevatten, de natuurlijke stof die gewoonlijk door de hersenen wordt geproduceerd en die verantwoordelijk is voor het reguleren van de slaapcycli. Het menselijk lichaam produceert ’s nachts van nature melatonine, maar soms zijn de hoeveelheden onvoldoende voor het lichaam. Daarom kan een portie kersen ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt en impliciet meer melatonine aanmaakt. Bovendien wordt door het gehalte aan anthocyanen, de pigmenten die kersen hun kleur geven, de pijn veroorzaakt door ontstekingen zichtbaar verminderd. Tegelijkertijd hebben ze een verzachtend effect bij pijn geassocieerd met jicht en artritis.
ingrediënten
Voor de rol:
70 g bloem
5 g bakpoeder
30 gram cacao
100 g suiker
4 eieren
hoog
rum essentie
Voor de vulling:
400 g vloeibare room
400 g kersen, ontpit
60 ml kersenlikeur, optioneel
100 g suiker
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Stap 1
Scheid het eiwit van de dooiers en klop het eiwit stijf met de helft van de hoeveelheid suiker. Wrijf de eierdooiers met de resterende suiker en zout tot ze een romige consistentie hebben. Voeg naar smaak de rum-essence toe en voeg vervolgens de eiwitten toe, met lichte bewegingen van onder naar boven.
Stap 2
Combineer de gezeefde bloem met bakpoeder en cacao, voeg het toe aan de compositie en homogeniseer. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakplaat en plaats het in de oven op 180 °C gedurende ongeveer 10-15 minuten. Verwijder de bovenkant en plaats deze met het bakpapier op een vochtige handdoek. Rol de bovenkant uit met bakpapier.
Zie ook:
Stap 3
Doe de kersen in een pan met 50 g suiker en de likeur. Laat het op laag vuur 10-15 minuten koken, tot de kersen zacht worden. Je laat ze afkoelen. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Stap 4
Rol de bovenkant los en verdeel driekwart van de hoeveelheid slagroom erover. Zet de een na de ander en rol strak. Versier de rol met de rest van de slagroom en zet in de koelkast.