Heeft u een reden voor een feestje, een familiefeest of wilt u uzelf gewoon trakteren op een heerlijk, huisgemaakt dessert? Deze taart zal naar hartenlust gaan!
Pannenkoeken zijn eenvoudig te bereiden, maar ze kunnen gewoon worden als je ze serveert met jam of honing. Je kunt ze gebruiken in plaats van een gewone caketop voor een geslaagd dessert, vooral als de zelfgemaakte top niet elke keer luchtig of hoog genoeg uitkomt. Voeg een roomkaas met room toe en een andere met chocolade, een royale glazuur van chocolade, room en rum-essence! Het enige wat je nog hoeft te doen is de taart naar eigen smaak te versieren, en je kunt genieten van een heerlijk dessert, gewaardeerd door iedereen om wie je geeft! Hieronder leert u stap voor stap hoe u deze cake kunt bereiden, zonder bang te hoeven zijn dat het niet lukt!
ingrediënten
12-14
Voor de roomkaas:
150 gram roomkaas
50 g vloeibare room
50 g poedersuiker
vanille essentie
Voor de chocoladeroom:
150 g vloeibare room
100 g chocoladeroom
Voor het glazuur:
120 g pure chocolade
80 g vloeibare room
20 gram ong
rum essentie
PINDA’S
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:
Bereidingswijze
Niet 1
Meng de roomkaas met de vloeibare room en de poedersuiker tot een romige consistentie. Giet vanille-essence naar smaak.
Stap 2
Meng de vloeibare room tot deze hard wordt, voeg dan de chocoladeroom toe en meng voorzichtig tot de ingrediënten homogeen zijn.
Zie ook:
Stap 3
Breek of rasp de chocolade in stukjes, giet de vloeibare room erover en zet de pan op het vuur, onder voortdurend roeren tot ze smelten. Voeg de boter toe en meng. Zet opzij en giet vanille-essence naar smaak.
Stap 4
Bestrijk de eerste pannenkoek met roomkaas, voeg de volgende pannenkoek toe, besmeer deze met chocoladeroom en ga afwisselend door tot je alle ingrediënten op hebt, met een chocoladepannenkoek er bovenop. Giet het glazuur erover en zet de cake in de koelkast. Voeg op het laatst de gemalen hazelnoten toe.
FOTO: Shutterstock