Deze cranberrycake is gemakkelijk en ziet er mooi uit en zal iedereen op elk familiefeest verrassen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je het klaarmaakt!
Je kunt deze cranberrycake maken in een gewone, ronde of gugulufpan. Het is rijk aan verse veenbessen. Niets is te vergelijken met de smaak en sappige textuur van zoetzure veenbessen. De boter in de samenstelling geeft het een bijzondere smaak en romigheid. De Griekse yoghurt geeft extra vocht waardoor het meerdere dagen achter elkaar houdbaar blijft. De suiker zal de scherpe smaak van de veenbessen in evenwicht brengen. De stappen zijn eenvoudig te volgen, zoals u hieronder kunt zien!
ingrediënten
Ter controle:
6 eieren
150 g suiker
200 g ong
100 ml Griekse yoghurt
375 g bloem
1 zakje bakpoeder
1 snufje zout
1 citroen
150 g bevroren veenbessen
Voor het glazuur:
200 g poedersuiker
80 ml citroensap
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Niet 1
Breek de eieren in een kom en meng ze met de suiker tot ze een romige consistentie krijgen en in volume verdubbelen.
Stap 2
Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de compositie, samen met de gesmolten boter. Zeef de bloem en meng het met zout en bakpoeder.
Stap 3
Doe de yoghurt in de compositie, homogeniseer, voeg dan de bloem toe en meng voorzichtig. Giet de helft van de hoeveelheid in een beklede vorm en druk vervolgens de bevroren veenbessen uit, die eerder door een beetje bloem zijn gezeefd.
Zie ook:
Doe de rest van de compositie en zet de cake ongeveer een uur in de oven op 170 °C.
Stap 4
Giet voor het glazuur het citroensap over de poedersuiker tot het romig is. Nadat de cake is afgekoeld, giet je het glazuur erover en versier je hem naar eigen fantasie.
FOTO: Shutterstock