Wintermeloenen, de heerlijke smaak: eigenschappen en voordelen van het fruit ‘buiten het seizoen’

Tips voor het kweken van bloemen

Eigenschappen en voordelen van wintermeloenen: laten we samen ontdekken wanneer we ze moeten zaaien en wanneer we ze moeten kweken, ook goed in december.

We zijn inmiddels in december en staan ​​nog steeds op onze tafels Ook nu is er geen tekort aan meloenen: die winter, in dit geval zijn het een bijzondere kwaliteit die aan het einde van de zomer begint te rijpen en de hele maand november doorgaat. Het kan echter het grootste deel van de winter zijn oorspronkelijke smaak behouden. Vergeleken met de felle kleuren van lijkt dit ras minder sappig.

De kenmerken van wintermeloen

In plaats daarvan herkennen we de wintermeloen aan zijn eigenschappen Pel, dat verschijnt glad en geel en van één lichte pulp, met een smaak en een delicate geur. Deze vrucht kan je er qua consistentie en smaak aan doen denken Peer en het kan sappig zijn als een komkommer, dus zeker minder dan andere typisch zomerse groenten en fruit. Als het kan worden verward met sommige witte meloenen, dan is dat absoluut zo .

Bijzonder gewaardeerd omdat je hierdoor kunt genieten van een zomerse smaak Ook al zitten we in de koudere maanden, de wintermeloen krijgt steeds meer acceptatie, omdat hij ook als een gezonde keuze, evenals smakelijk. Rijk aan water en arm aan calorieën, het is zelfs zeer geschikt voor degenen die ervoor kiezen om een gebalanceerd dieet, maar zonder wat smaken op te geven.

Van teelt tot rijping van wintermeloen

Bestaan twee hoofdtypen van de wintermeloen: eentje die het beste groeit tijdens het koude seizoen en die eind augustus moet worden gezaaid, om hem vervolgens tot januari te kunnen oogsten, de andere, bekend als “witte” meloen, heeft langere rijpingstijden nodigzelfs tot 100 dagen. Om deze reden is meloen zelfs vandaag de dag – op de Italiaanse tafels – werkelijk het hele jaar door verkrijgbaar.

Vanwege de kwaliteit die bekend staat als ‘witte’ meloen, heeft de zaaien gebeurt meestal binnen lente als de temperaturen milder worden. Tijdens het groeien is het essentieel om ervoor te zorgen goed doorlatende grond en voldoende irrigatie. Daarnaast worden goden aanbevolen meststoffen gebaseerd op potassium, die de verhoging van de kwaliteit van deze producten bevorderen.

Een natuurlijk diureticum: alle eigenschappen en voordelen

Als we het over wintermeloen hebben, weten we vaak niet dat het een product is dat – net als andere soorten meloenen –, mits in de juiste hoeveelheden geconsumeerd, op ons lichaam inwerkt en goed is voor het lichaam. Dit soort fruit is een goede bron voor degenen die het consumeren belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, fosfor en vitamines van groep B.

Wintermeloen levert ook stoffen antioxidanten, die ons lichaam helpen schade door vrije radicalen in het lichaam tegen te gaan, wat bijdraagt ​​aan de algehele gezondheid. Kortom, het is een vrucht met veel kwaliteiten: zuiverend, Het is niet alleen een antioxidant, maar ook een antioxidant verfrissend En energiek, maar ook dat het een echte is natuurlijk diureticum.

Wintermeloenvariëteiten

Deze vrucht met een zomerse smaak en “koudere” kenmerken bestaat in verschillende variëteiten en biedt diverse mogelijkheden voor wie ervan wil proeven. Kortom, er zijn in totaal vier soorten wintermeloen:

  • Groene meloen, die wordt gekenmerkt door een langwerpige vorm, met een intens groene schil, met wit vruchtvlees en een zoete en verfrissende smaak;
  • Piel de sapo, die qua kenmerken verschilt van de groene meloen en net als deze wordt geïmporteerd, maar terwijl de eerste uit Frankrijk en Algerije komt, is de laatste typisch Spaans. Dit is een type dat ook wel bekend staat als De meloen van de Kerstman;
  • Reus van Napels, een “lokale” vorm van wintermeloen, met grote afmetingen en een dunne groene schil;
  • Malta-meloen, die uiteindelijk opvalt door zijn gele schil en sappig en zoet groen vruchtvlees, heeft een frisse en uitnodigende smaak en een heel bijzondere consistentie.

Omdat we op de meloenschil kloppen

De truc een wintermeloen herkennen volwassen het is de ‘klassieke’: in wezen moeten we wel “klop” op de schil en luister met onze zintuigen naar wat het antwoord is. A dof geluid geeft de juiste rijping aan en daardoor kan dit type product veilig geconsumeerd worden. De wintermeloen is, vergeleken met de klassieke gele meloen, dat wel geurloos en kan ook buiten de koelkast bewaard worden.

Onze aanbeveling is bewaar het in de koelkast Voor korte tijd voordat het wordt geconsumeerd, omdat het de frisheid en de beste eigenschappen ervan verbetert, wat misschien buiten het seizoen lijkt. Als het eenmaal is gesneden, plaats het dan in een container afgesloten container Voor behoud zijn aroma en zet hem in de koelkast, daar is de wintermeloen zeker langer houdbaar dan andere meloensoorten.

Princess Roses