Welke voedingsmiddelen en supplementen mag je niet eten met magnesium?

Welke voedingsmiddelen en supplementen mag je niet eten met magnesium? Tips voor het kweken van bloemen

Sommige voedingsmiddelen en mineralen verstoren de opname van magnesium en verminderen de effectiviteit ervan. Dus als u dit supplement nodig heeft, vertellen wij u wat niet goed is om samen met magnesium te consumeren.

Spierkrampen, spasmen, vermoeidheid, zwakte, slaapstoornissen, slapeloosheid, trillingen en nervositeit zijn slechts enkele van de tekenen en symptomen die kunnen wijzen op een magnesiumtekort in het lichaam.

Als dit is bevestigd door de analyses die u heeft uitgevoerd en uw arts heeft aanbevolen om supplementen te nemen die dit bevatten, is het goed om speciale aandacht te besteden aan de voedingsmiddelen en mineralen die u met magnesium binnenkrijgt.

Lees ook: !

Calcium en magnesium, een mislukte combinatie

Als je het magnesiumgehalte in het lichaam en dat van calcium moet aanvullen, is het goed om deze mineralen apart in te nemen. Calcium “concurreert” met magnesium en de absorptie van mineralen wordt verminderd bij doses hoger dan 250 mg. De vuistregel is dus om deze supplementen met een tussenpoos van twee uur in te nemen.

Neem magnesium niet samen met zink en ijzer!

IJzer en zink beïnvloeden de opname van magnesium in het lichaam, dus als je al deze supplementen nodig hebt, kun je ze het beste afzonderlijk consumeren, met een tussenpoos van vier uur.

  • De lunch is een optimaal tijdstip om magnesium in te nemen.

Welke voedingsmiddelen moet u vermijden als u magnesium gebruikt?

Het is het beste om magnesium niet te gebruiken bij sommige voedingsmiddelen, zoals voedingsmiddelen die volkoren tarwe en haver bevatten. Ze bevatten fytinezuur, een stof die opname kan voorkomen. Bonen, rijst, zaden en noten zijn ook rijk aan fytinezuur. Andere voedingsmiddelen die je met magnesium moet eten, zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan oxalaten, zoals: spinazie, soja, aardappelen, chocolade en thee.

Zie ook:

Bonus: rijkste natuurlijke bronnen van magnesium

Je kunt ook je inname van magnesium verhogen door voedsel te eten dat het bevat. De rijkste voedselbronnen van magnesium zijn: zaden, noten, spinazie, tofu, yoghurt, zalm, groenten, gedroogde bonen, avocado’s, bananen, pure chocolade en magere zuivelproducten.

Fotocredit: Shutterstock

Princess Roses