Welk ingrediënt doe je in bonen om ze sneller te laten koken? De effectieve truc voor alle huisvrouwen

fasole Tips voor het kweken van bloemen

  • Welk ingrediënt doe je in bonen om ze sneller te laten koken?
  • De effectieve truc voor alle huisvrouwen

Bonen zijn een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen in Roemenië en er kunnen veel gerechten mee worden bereid. Peulvruchten moeten worden gekookt voordat ze kunnen worden gegeten, dus er is een eenvoudige methode om dit proces te versnellen!

Hoe bonen sneller te koken

Om een ​​gerecht met bonen te bereiden, moet je ze eerst koken. Er zijn verschillende soorten peulvruchten en van sommige is bekend dat ze een langer kookproces nodig hebben. Om effectief te verminderen, kunt u een eenvoudig ingrediënt aan water toevoegen.

Gebruik een snufje zuiveringszout. Het wordt vóór het zout toegevoegd. Professionele koks zeggen dat zout hard wordt, dus het wordt aanbevolen om het aan het einde toe te voegen, wanneer het gerecht bijna klaar is. Het koken gaat sneller en bespaart veel tijd. Dezelfde regel is van toepassing op zowel soep als bonen.

Het wordt aanbevolen om de bonen vier uur te laten zwellen nadat ze grondig zijn gewassen. Wanneer de tijd verstreken is, wordt het water waarin de korrels achterbleven weggegooid en door een waterstraal gevoerd om het zo schoon mogelijk te maken. Vervolgens wordt het gedurende 10 minuten in kokend water aan de kook gebracht.

Zo heb je geen last meer van maagpijn door bonen. Voeg een theelepel suiker, een aardappel of een roestvrijstalen lepel toe aan de bodem van de pan in het kokende water. Het kookt gedurende 30 minuten en voegt dan het bicarbonaat toe. Zeef de bonen en ververs het water, en in 15 minuten heb je het hele proces opgelost.

Wat zijn de voordelen van het eten van bonen voor het lichaam?

Het eten van bonen brengt talloze gezondheidsvoordelen met zich mee vanwege het rijke voedingsprofiel.

Rijk aan eiwitten: Bonen zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, waardoor ze een goede optie zijn voor vegetariërs en veganisten. Eiwitten zijn essentieel voor het opbouwen en repareren van lichaamsweefsels.

Goede bron van vezels: Bonen zijn zeer rijk aan voedingsvezels, die helpen een gezond spijsverteringsstelsel te behouden, constipatie te voorkomen en de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Gewichtscontrole: Door het hoge gehalte aan vezels en eiwitten kunnen bonen helpen bij het gevoel van verzadiging en zo bijdragen aan de controle van het lichaamsgewicht.

Cardiovasculaire gezondheid: Regelmatige consumptie van bonen kan helpen het LDL-cholesterol (“slechte” cholesterol) te verlagen en de bloeddruk binnen normale grenzen te houden, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd.

Bloedsuikerregulatie: De vezels in bonen helpen de opname van suiker in het bloed te vertragen, wat kan helpen pieken in de bloedsuikerspiegel te voorkomen en diabetes onder controle te houden.

Bron van antioxidanten: Bonen bevatten antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam, waardoor het risico op ontstekingen en bepaalde soorten kanker wordt verminderd.

LEES OOK:

Princess Roses