Wat zijn de voordelen van het eten van Cheddarkaas. Waarom je dit product vaker zou moeten eten

platou branzeturi Tips voor het kweken van bloemen

  • Wat zijn de voordelen van het eten van cheddarkaas voor het lichaam?
  • Waarom je dit product vaker zou moeten eten

Cheddarkaas is een van de meest populaire kaassoorten ter wereld. Het wordt over de hele wereld geproduceerd, vooral in landen als Groot-Brittannië, de VS, Australië, Argentinië, België, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Finland, Zweden, Zuid-Afrika, Canada, enz. Deze kaas komt oorspronkelijk uit het dorp Cheddar in Somerset, Engeland en bestaat al sinds de 12e eeuw. Het is een natuurlijke wit-oranje kaas.

Wat zijn de voordelen van het eten van cheddarkaas voor het lichaam?

Cheddar is een natuurlijke kaas. Het wordt gemaakt door de wrongel en de wei (de vloeistof die overblijft nadat de melk is gefilterd) te scheiden. De volgende stap is “cheddaring”, waarbij de wrongel met zout wordt verwarmd. Giet tenslotte de wei af en snijd de wrongel in blokjes. Het is rijk aan voedingsstoffen zoals: eiwitten, calcium, magnesium, kalium, selenium, zink, fosfor, vitamine A, vitamine B6, vitamine B12, vitamine K1, vitamine K2, koolhydraten, vet en natrium.

Cheddarkaas geeft ons al een voordeel omdat het een natuurlijke kaas is. Smeltkaas bevat toegevoegde vetten, meststoffen, kleurstoffen, emulgatoren en conserveermiddelen, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Cheddar levert hoogwaardige eiwitten die rijk zijn aan alle essentiële aminozuren die nodig zijn voor groei, ontwikkeling en behoud van de gezondheid. Een portie kaas van 100 gram bevat 22,87 gram, wat overeenkomt met ongeveer 41% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit.

Cheddar is een zeer goede bron van in vet oplosbare vitamines, vooral vitamine A. 100 g oude kaas bevat 1242 IE (41,5% van de ADH) van deze vitamine, schrijft.

Het eten van cheddarkaas kan u helpen extra kilo’s kwijt te raken, osteoporose te voorkomen, de immuunfunctie te ondersteunen, de botdichtheid te verhogen en het risico op het ontwikkelen van bloedarmoede te verminderen.

Kaas is een uitstekende bron van calcium, vet en eiwit

Kaas bevat grote hoeveelheden vitamine A en B12, samen met zink, fosfor en riboflavine. Een dieet met veel zuivel kan zorgen voor een gezonder evenwicht tussen omega-6- en omega-3-vetzuren dan diëten die afhankelijk zijn van conventionele zuivelproducten. Omega-3-vetten zijn belangrijk voor de hart- en stofwisselingsgezondheid.

Hoewel grasgevoerde zuivelproducten meer kosten dan standaardversies, kunnen sommige mensen ervoor kiezen om ze te kopen vanwege hun hogere omega-3-gehalte. Er is meer onderzoek nodig om te begrijpen of dit voedingsverschil groot genoeg is, schrijft hij.

Lees ook:

Princess Roses