Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van kaki? De vrucht staat bekend om zijn zoete smaak en zachte textuur

kaki portocaliu copt pe fundal de lemn maro Tips voor het kweken van bloemen

  • Wat zijn de voordelen van het consumeren van kaki?
  • De vrucht staat bekend om zijn zoete smaak en zachte textuur

Persimmon is een vrucht die afkomstig is van bepaalde bomen van het geslacht Diospyros. Net als de tomaat is het technisch gezien een bes, maar wordt het zelden als zodanig beschouwd.

De vrucht wordt in de late herfst geplukt en blijft soms tot ver in de winter aan de boom hangen. Afhankelijk van het ras varieert de kleur van geel tot donker roodoranje. Terwijl sommige dadelpruimen bolvormig zijn, hebben andere de vorm van een eikel of een pompoen.

Wat zijn de voordelen van het consumeren van kaki?

Ondanks zijn kleine formaat bevat persimmon een indrukwekkende hoeveelheid voedingsstoffen. Kaki is ook een goede bron van thiamine (B1), riboflavine (B2), foliumzuur, magnesium en fosfor. Deze kleurrijke vruchten bevatten weinig calorieën en veel vezels, waardoor ze een goed afslankvoedsel zijn.

De bladeren van de vrucht zijn ook rijk aan vitamine C, tannines en vezels. Ze zijn een veelgebruikt ingrediënt in therapeutische theeën. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals dadelpruimen, kan oxidatieve stress helpen bestrijden en het risico op bepaalde chronische ziekten verlagen.

Dadelpruimen zijn ook rijk aan carotenoïde antioxidanten, zoals bètacaroteen, een pigment dat voorkomt in veel felgekleurde groenten en fruit. Volgens een onderzoek uit 2016 hebben onderzoeken een verband gelegd tussen diëten die rijk zijn aan bètacaroteen en een lager risico op hartziekten, longkanker, colorectale kanker en stofwisselingsziekten.

Persimmon kan gunstig zijn voor de gezondheid van het hart

Hartziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak en hebben een negatieve invloed op de levens van miljoenen mensen. U kunt de meeste soorten hartziekten helpen voorkomen door risicofactoren, zoals een ongezond voedingspatroon, te verminderen.

De krachtige combinatie van voedingsstoffen in dadelpruimen maakt ze een uitstekende keuze om de gezondheid van het hart te verbeteren. Dadelpruimen bevatten flavonoïde antioxidanten, waaronder quercetine en kaempferol. Het eten van een dieet dat rijk is aan flavonoïden is in verschillende onderzoeken in verband gebracht met een verminderd risico op hartziekten, schrijft ook bovengenoemde bron.

Lees ook:

Princess Roses