Wat wordt er in het deeg gedaan voor Moldavische martelaren, zodat het er heel luchtig uitkomt

mucenici cu miere Tips voor het kweken van bloemen

  • Welk ingrediënt voeg je toe aan het deeg voor martelaren?
  • Het geheim waarvan je wenste dat je het eerder wist

Moldavische martelaren zijn ook erg lekker voor alle huisvrouwen in Roemenië. De geur en smaak herinneren iedereen aan de smaak uit de kindertijd, maar het moeilijkst te bereiken is het zachte en zachte deeg, dat in je mond smelt. Welnu, wij presenteren u het geheim waarnaar u op zoek bent.

Het beste geheim voor luchtig bladerdeeg

is de belangrijkste stap in het recept. Je moet een aantal zeer belangrijke stappen volgen, met behulp waarvan de martelaren precies zo uitkomen als jij wilt.

Het is belangrijk om te weten dat als je een luchtig deeg wilt hebben, het net zoveel moet rijzen als dat van de cake.

Het wordt ook aanbevolen dat de melk warm is wanneer u deze aan het deeg toevoegt als u wilt dat het gaat rijzen.

Het klassieke recept van Moldavische martelaren

Het recept voor Moldavische martelaren is heel eenvoudig en het enige dat u hoeft te doen, is elke stap strikt volgen. Je hebt een paar basisingrediënten nodig en de geheimen die we je onthullen.

ingrediënten

  • 450 ml melk
  • 1 kilogram meel
  • 3 eieren
  • 50 gram gist
  • 130 gram suiker
  • 1 citroenessence
  • de schil van een citroen

Methode van voorbereiden

Week de gist in melk, voeg een beetje suiker en twee eetlepels bloem toe. Nadat het mengsel is gehomogeniseerd, laat u het ongeveer 20 minuten staan. Voeg daarna de bloem, suiker en eieren toe en kneed goed. Voeg de boter toe op kamertemperatuur en laat het mengsel, nadat het homogeen is geworden, gisten.

Terwijl het deeg rijst, kun je de siroop voor de martelaren bereiden. Kook water, voeg suiker, citroenschil en essentie toe.

Nadat het deeg voldoende is gerezen en luchtig is, wordt het opnieuw gekneed. Snijd ze in stukken en vorm het figuur 8. Leg ze in de bakplaat en laat ze gisten. Bestrijk daarna met ei en bak in de oven tot het deeg bruin wordt. Nadat ze klaar zijn, zijn ze stroperig.

Andere handige trucs als je Moldavische martelaren maakt

Er zijn verschillende trucs die je kunt toepassen als je Moldavische martelaren kookt. Een geheim dat veel mensen gebruiken is om de walnootpitten 5 minuten te persen voordat ze uit de schaal worden gehaald. Je kunt ze ook besmeren met honing, en de smaak is echt heerlijk!

Lees ook:

Princess Roses