Wat toe te voegen aan het water waarin je de martelaren kookt. Ze zullen er beter dan ooit uit komen

Imagine cu mucenici muntenești Tips voor het kweken van bloemen

  • Het ingrediënt om toe te voegen aan het water waarin je de martelaren kookt
  • Ze zullen er beter dan ooit uit komen

Van de martelaren, ook wel Sfințișori, Brădoși of Sfinți genoemd, weten we dat ze een zeer gewaardeerd traditioneel Roemeens gerecht vertegenwoordigen.

Bovendien is het een dessert dat huisvrouwen elk jaar aan het begin van de lente bereiden, en delen voor de zielen van degenen die niet meer onder ons zijn, dat wil zeggen op 9 maart.

Het ingrediënt dat je moet toevoegen aan het water waarin je kookt

We weten dat huisvrouwen in Roemenië twee soorten martelaren voorbereiden: de Moldavische en de bergmartelaren. Heel belangrijk bij het voorbereiden van de laatste categorie is om rekening te houden met een vrij belangrijk aspect als we willen dat ze goed uitpakken.

Er zijn dus maar weinig koks die weten hoeveel water ze in een zak martelaren moeten doen. Op deze manier wordt er volgens de chefs maar liefst drie liter water aan zo’n hoeveelheid toegevoegd.

Het is ook belangrijk om een ​​kaneelstokje toe te voegen aan het water waarin de martelaren worden gekookt, zodat het gerecht aromatischer en smakelijker naar voren komt.

ingrediënten

  • een zak martelaren;
  • drie liter water;
  • 500 gram suiker;
  • een theelepel vanille-essence;
  • geraspte schil van een citroen;
  • geraspte schil van een sinaasappel;
  • een kaneelstokje;
  • een halve theelepel kaneel;
  • een halve theelepel zout;
  • 500 gram fijngemalen walnoot;
  • honing voor het serveren.

Methode van voorbereiden

Om dit te bereiden, moet je eerst water koken met suiker, citroen- en sinaasappelschil, kaneelstokje, vanille-extract en zout. Nou, nu zul je wachten, want alles blijft op het vuur staan ​​​​totdat de suiker smelt.

Rasp vervolgens de citroen- en sinaasappelschil en zet de pan weer op het vuur. Ook nu komen de martelaren erbij, maar dan zonder noot.

Haal na ongeveer een uur koken de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Strooi aan het eind de gemalen walnoot en kaneel erover.

LEES OOK:

Princess Roses