Wat kan ik doen om te voorkomen dat het ijs zo snel smelt?

O que fazer para que o gelo não derreta tão rapidamente? Tips voor het kweken van bloemen


Leer de beste trucs om ijs langer te bewaren

Leer deze trucjes zodat het ijs niet zo snel smelt en stevig blijft, vooral op buitenfeesten als we alleen een koelbox bij de hand hebben.

In de warmste maanden van het jaar is het een uitdaging om drankjes van het begin tot het einde van het feest koud te houden. En nu er een tekort aan ijs is, is het laatste wat we willen dat het verloren gaat.

Gelukkig zijn er verschillende effectieve strategieën om ervoor te zorgen dat uw ijs langer meegaat zonder te smelten. Weet gewoon hoe u ze vanaf het begin moet toepassen en vermijd problemen.

Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat je drankjes en eten langer koud blijven, of je nu een buitenfeestje plant, een picknick in het park plant of gewoon iets koud wilt houden.

Hoe wordt ijs gevormd?

Er vormt zich ijs in de vriezer vanwege de lage temperatuur die door dit apparaat wordt gehandhaafd en dat is ontworpen om de temperatuur van water en andere vloeistoffen onder het vriespunt te verlagen.

Volgens de Amerikaanse Environmental Protection Agency kan dit proces worden verklaard door verschillende principes van de thermodynamica en fysische eigenschappen van water.

Moderne vriezers maken gebruik van ventilatiesystemen die koude lucht gelijkmatig verdelen, zodat alle delen van de vriezer een gelijkmatige temperatuur behouden. Als er binnen een temperatuurvariatie is, kan de efficiëntie van het vriesproces worden beïnvloed.

Wat kan er gedaan worden om te voorkomen dat het ijs zo snel smelt?

1- Truc met aluminiumfolie zodat het ijs niet zo snel smelt

Jij hebt nodig:

  • Koelkast
  • Handdoek
  • Aluminium papier
  • Is het

Proces:

  1. Wikkel de binnenkant van de lege koeler in met aluminiumfolie.
  2. Voeg ijs toe en sluit het deksel.
  3. Bedek de koeler met een handdoek.

2- Zouttruc zodat het ijs niet zo snel smelt

Jij hebt nodig:

  • Koelkast
  • Is het
  • Grote Sal

Proces:

  1. Doe het ijs in de koeler.
  2. Strooi grof zout over het ijs. Hierdoor wordt de temperatuur in de koelkast verlaagd. Hoewel het ijs in eerste instantie misschien iets sneller smelt, is het resultaat op de lange termijn gunstig.

3- Truc voor voorkoelen

Jij hebt nodig:

  • Koud water of extra ijs
  • Koelkast
  • Is het

Proces:

  1. Koel de lege koelbox af met zeer koud water of grote blokken ijs.
  2. Verwijder het koude water of de ijspakketten na een paar uur.
  3. Voeg ijs toe. De koelkast is niet meer warm of op kamertemperatuur.

Ijsblokkentruc

Jij hebt nodig:

  • IJspakketten of bevroren waterflessen
  • Koelkast

Proces:

  1. Vul de koelbox met grote blokken ijs of bevroren waterflessen, die langzamer smelten dan blokjes.
  2. Plaats de items die je nodig hebt in de koelkast.

Tips voor het reinigen van een koeler

  1. Maak de koelkast volledig leeg en verwijder eventuele ijsresten, stilstaand water en voedsel- en drankresten.
  2. Spoel de koelkast af met warm water om eventueel los vuil te verwijderen.
  3. Meng 1 liter warm water met 2 eetlepels mild afwasmiddel en 1 eetlepel zuiveringszout. Gebruik deze oplossing om de binnenkant van de koeler met een spons te wassen. Binnen en buiten wassen en afwerken met een zachte doek, vooral in de hoeken.
  4. Desinfecteer de koeler met 1 liter water en een lepel bleekmiddel en laat het mengsel 10 minuten inwerken. Spoel vervolgens goed af met schoon water om eventuele bacteriën en schimmels te verwijderen.
  5. Spoel de koelkast grondig af met schoon water om eventuele zeep- of bleekmiddelresten te verwijderen. Droog hem af met een schone doek of laat hem in de open lucht luchten.

Met deze trucs om te voorkomen dat het ijs zo snel smelt, hoef je je geen zorgen meer te maken over het volgende feestje en kun je je gewoon concentreren op het maken van plezier. Alle drankjes zijn gegarandeerd superkoud!





Princess Roses