Wat is de gezondste vissoort? Het moet minstens één keer per week worden geconsumeerd

Imagine cu diverse sortimente de peste Tips voor het kweken van bloemen

  • De gezondste vissoort
  • Het moet minstens één keer per week worden geconsumeerd

Vissen behoren tot de wereldrijkdom Voedingsartsen beweren dat een regelmatige consumptie van visvlees, zelfs als vervanging voor andere soorten vet vlees, veel voordelen voor het lichaam met zich meebrengt.

Vette vissoorten zoals tonijn, zalm, sardines, zwaardvis of makreel staan ​​ook bekend als belangrijke bronnen van essentiële omega-3-vetten, die uiterst gunstig zijn voor de gezondheid van het hart.

De gezondste vissoort

Hoewel er een verscheidenheid aan soorten bestaat waaruit we de beste vissoort kunnen kiezen, zeggen experts dat we wekelijks ansjovis moeten consumeren. Volgens het advies van voedingsdeskundigen lijkt dit een slimme keuze te zijn voor mensen die hun dieet willen verbeteren zonder hun budget aan te tasten.

Van ansjovis weten we dat het veel meer voordelen biedt dan zalm of forel. Dit soort vlees bevat 15 keer meer vitamines en een verscheidenheid aan essentiële voedingsstoffen zoals fosfor, calcium, jodium en magnesium.

Bovendien is ansjovis een vissoort die Omega-3-vetzuren bevat, wat het immuunsysteem verbetert en bijdraagt ​​aan de gezondheid van het zenuwstelsel, de gewrichten en de botten.

Mythes over visvlees

1. Vis is het meest dieetachtige vleestype

Van visvlees weten we dat het mager of vet kan zijn. Niet alle vissoorten bieden echter zogenaamde dieetvoeding.

2. Vis houdt het verzadigingsgevoel niet vast

Afhankelijk van de hoeveelheid waarin het wordt geconsumeerd en het voedsel waarmee het wordt geassocieerd, geeft vis ook een gevoel van langdurig verzadiging of niet.

3. Visvlees maakt vatbaar voor kwikvergiftiging

Bovendien maakt visvlees ons niet vatbaar voor kwikvergiftiging.

4. Vette vis verhoogt het cholesterolgehalte in het lichaam

Last but not least moet men weten dat vette vis het cholesterolgehalte in het lichaam niet verhoogt. Welnu, dit is een uiterst wijdverbreide mythe over visvlees.

LEES OOK:

Princess Roses