Wat is de gezondste suikervervanger. Waarom het vaker geconsumeerd zou moeten worden: “Ze zijn te vinden…”

O grămadă de cuburi de zahăr alb pe un fundal alb Tips voor het kweken van bloemen

  • Waarmee kun je suiker vervangen?
  • Advies van specialisten

Experts zeggen dat suiker, in kleine hoeveelheden geconsumeerd, goed is, maar te veel kan leiden tot gewichtstoename, acne, diabetes type 2 en het risico op verschillende ernstige medische aandoeningen vergroten.

Waarmee kun je suiker vervangen?

Natuurlijke zoetstoffen zoals stevia en fruitzoetstoffen kunnen gezondheidsvoordelen bieden vergeleken met geraffineerde. Voordelen kunnen zijn: het verlagen van de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel. Gelukkig zijn er in de natuur nogal wat zoetstoffen te vinden die ook daadwerkelijk gezond zijn. Ze bevatten weinig calorieën, weinig fructose en hebben een zeer zoete smaak.

INFORMATIEUw cookie-instellingen staan ​​niet toe dat inhoud in dit gebied wordt weergegeven. Om dit soort inhoud weer te geven, is het noodzakelijk om sociale media cookies te accepteren. Instellingen veranderen

De specialist vertelde ook dat hij ook voorstander is van chocolade, die ongezoete chocolade, zo donker mogelijk, zo droog mogelijk, wat heel goed is voor de hersenen.

INFORMATIEUw cookie-instellingen staan ​​niet toe dat inhoud in dit gebied wordt weergegeven. Om dit soort inhoud weer te geven, is het noodzakelijk om sociale media cookies te accepteren. Instellingen veranderen

Een hoge consumptie van geraffineerde suiker verhoogt het risico op diabetes type 2

Diabetes is een van de belangrijkste oorzaken van sterfte en verminderde levensverwachting. Volgens deskundigen wordt overmatige suikerconsumptie historisch gezien in verband gebracht met een verhoogd risico op diabetes. Hoewel geen enkel onderzoek heeft aangetoond dat suikerconsumptie diabetes veroorzaakt, zijn er sterke verbanden.

Het consumeren van grote hoeveelheden suiker kan indirect het risico op diabetes verhogen door bij te dragen aan gewichtstoename en meer lichaamsvet – wat beide diabetesrisico’s zijn. Obesitas, dat vaak wordt veroorzaakt door overmatige suikerconsumptie, wordt beschouwd als de sterkste risicofactor voor diabetes. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat mensen die met suiker gezoete dranken consumeren een grotere kans hebben om diabetes te ontwikkelen, schrijft.

Lees ook:

Princess Roses