Wat is de beste sorghum voor polenta. Hoe je het correct kiest

Mamaliga moldovenească Tips voor het kweken van bloemen

  • Welk type sorghum is het beste voor polenta en waarom
  • Hoe je het correct kiest

De polenta heeft een laag caloriegehalte en wordt zelfs aanbevolen in diëten voor gewichtsverlies. Geserveerd in combinatie met yoghurt, maar ook met groenten, zeggen specialisten dat dit preparaat een sterkere immuniteit biedt aan degenen die het consumeren. Er zijn ook onderzoeken die hebben aangetoond dat dit preparaat de kans op kanker kan verminderen.

Welk type sorghum is het beste voor polenta en waarom

Specialisten zeggen dat de olie die voor polenta wordt gebruikt van hoge kwaliteit moet zijn, bij voorkeur maïs van betrouwbare producenten.

Een ander belangrijk aspect wordt weergegeven door granulatie. Een fijne masala kan een zachtere en fijnere masala maken, terwijl als een dikkere masala wordt gebruikt, de textuur rustieker en dichter zal zijn.

Specialisten zeggen dat de manier waarop het werd gemalen er ook toe doet! Versgemalen malai smaakt lekkerder en rijker dan voorgemalen. Bovendien kan van de sorghum die afkomstig is van maïs die is geteeld in gebieden met vruchtbare grond en gunstige klimatologische omstandigheden, een smakelijke en authentieke sorghum worden gemaakt.

Snel gelaagd polenta-recept

Ingrediënten:

1 liter water

1 theelepel zout

200 gr

400 g balgkaas

4-5 plakjes spek

room om te serveren

Methode van voorbereiden:

– Kook water met zout in een pan.

– als het water kookt, giet je de room in de regen en meng je.

– laat het op een laag vuur op het vuur staan ​​en roer voortdurend.

– haal de polenta van het vuur als deze klaar is en laat iets afkoelen.

– Snij het spek in plakjes en bak het in de pan tot het een beetje bruin kleurt.

– neem een ​​andere kom, bij voorkeur een yena-schaal, en vet deze in met het reuzel dat achterblijft bij het spek.

– Verdeel vervolgens met behulp van een lepel een laag polenta door het reuzel van het spek, vervolgens de helft van de kaas, leg er opnieuw een laag polenta op en vervolgens kaas.

– Dek de schaal af en zet hem ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

– Voordat de 10 minuten zijn verstreken, verwijdert u het deksel en laat u het gerecht aan de bovenkant een beetje bruin worden.
Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses