Veel mensen vinden het leuk om groenten te verbouwen in hun moestuin. Het is een geweldige manier om je vrije tijd door te brengen, maar ook om biologische gewassen te oogsten. Wanneer kun je wortelpeterselie het beste planten, zodat deze mooi groeit? Zet deze datum alvast in je agenda, want de leukste date komt eraan.

Tuinpeterselie is een uiterst waardevolle groente. Peterselie bevat veel vitamines waaronder A en C, maar ook waardevolle mineralen zoals calcium, kalium, ijzer, magnesium en zink. De wortel is een bron van vitamine K, A en C, maar ook van vezels, foliumzuur en veel antioxidanten. Als u peterselie in uw tuin wilt zaaien, doe het dan op het juiste moment en u zult zeker een overvloedige oogst binnenhalen.

Wanneer tuinpeterseliewortel zaaien? De ideale datum om te zaaien komt snel dichterbij

De lente is de tijd om veel soorten zaden te zaaien. Dit is ook het moment waarop we tuinpeterselie zaaien. Het is een eenjarige plant en de beste tijd om hem te planten is eind maart of begin april.

Plaats de zaden 1,5 tot 2 cm diep in rijen met een onderlinge afstand van ongeveer 30 cm. Vergeet niet dat wanneer we de zaden in de grond stoppen, ze overvloedig moeten worden bewaterd. Hij groeit het beste op een zonnige locatie en in vruchtbare, vochtige en doorlatende grond.

Het past goed in pompoen-, bonen-, komkommer- en koolbedden. Laten we het regelmatig wieden van de grond niet vergeten, zodat ongewenste planten niet de voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei uit onze groenten halen.

Wat moet je naast peterselie planten? Het juiste bedrijf is erg belangrijk

Als we weinig ruimte in de tuin hebben en veel groenten willen verbouwen, loont het om te weten welke naast elkaar kunnen groeien. Het juiste bedrijf kan ook de gewasopbrengsten verbeteren en de weerstand tegen bepaalde ziekten en plagen vergroten. Ze zullen goede buren van peterselie zijn ui, knoflook, radijs, spinazie, erwten en bonen, evenals koolrabi.

Het zal echter slecht groeien als we er aardappelen, prei of aubergines naast planten. Deze groente lijdt ook aan soortgelijke ziekten en bovendien haalt hij voedingsstoffen uit de grond, zodat we niets van peterselie hoeven te verbouwen.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Binnen een paar dagen kun je wilde knoflook oogsten. Welke bladeren zijn het lekkerst en gezondst?

Strooi in de tuin en ontspan. Slakken geven uw planten het hele jaar door rust