Waarom zout op de spons gieten voordat u de afwas doet? De effectieve truc die alle huisvrouwen moeten kennen

burete vase Tips voor het kweken van bloemen

  • Waarom je zout op je spons moet doen voordat je de afwas doet
  • De effectieve truc die alle huisvrouwen moeten kennen

Door de jaren heen is er veel discussie geweest over; meer precies, over hoe u ze kunt reinigen of ontsmetten. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan die bevestigden dat keukensponzen vol bacteriën zaten – 362 verschillende soorten – en beschreven werden als “de grootste reservoirs van actieve bacteriën in het hele huis”. Dit is waarom je zout op je spons moet doen voordat je de afwas doet.

Waarom je zout op je spons moet doen voordat je de afwas doet

Als we een korte analyse zouden doen, zouden we ontdekken dat de keukenspons het grootste deel van het schoonmaken in de keuken doet. Het wordt gebruikt om glazen, bestek, vettig voedsel van borden af ​​te wassen en zelfs om de oven schoon te maken.

Omdat het in de keuken met veel vuil in contact komt, kan het dus gemakkelijk ziektekiemen en bacteriën bevatten, maar ook schimmels.

Er gaan geruchten dat als je zout op de spons doet, je de groei van bacteriën kunt voorkomen, waardoor de kans op kruisbesmetting in de keuken kleiner wordt. Zout is een natuurlijk antibacterieel middel dat bekend staat om zijn desinfecterende en zuiverende eigenschappen. Zout kan bacteriën zoals E. coli doden, maar andere microben zoals stafylokok kunnen overleven in een zoute omgeving.

Om uw keukenspons schoon te maken, lost u een kwart kopje zout op in een liter warm water. Zorg ervoor dat het zout volledig is opgelost voordat u de spons toevoegt.

Kleinere zoutkorrels, zoals keukenzout, lossen sneller op als ze aan water worden toegevoegd. Laat de spons een nacht in het zoute water weken. Nadat u het uit het zoute water heeft gehaald, spoelt u het goed af en verwijdert u eventueel achtergebleven zout. Laat de spons indien mogelijk volledig drogen voordat u hem gebruikt, staat er.

Andere tips om een ​​spons schoon te houden

Na elk gebruik afspoelen met lauw water om voedselresten en zeepresten te verwijderen.
Droog de spons na elk gebruik, bacteriën groeien sneller in vochtige omgevingen.
Je kunt de spons ook desinfecteren door hem in de magnetron te zetten. Maak de spons nat en zet hem een ​​minuut lang op vol vermogen in de magnetron.

Lees ook:

Princess Roses