Waarom het goed is om vaak radijsjes te eten. Welke voordelen hebben deze groenten voor het lichaam?

ridichi Tips voor het kweken van bloemen

  • Radijzen helpen kanker te voorkomen
  • Ze bevatten verbindingen die de ontwikkeling van tumoren voorkomen

Radijzen maken deel uit van de Brassica-plantenfamilie. Deze kruisbloemige groenten zitten vol antioxidanten die de manier veranderen waarop kankercellen zich voortplanten, zodat ze het risico op kanker kunnen verminderen. Ze zijn ook een goede bron van vitamine C. Ze zitten boordevol vezels maar bevatten weinig calorieën.

Waarom het goed is om vaak radijsjes te eten

Zoals hierboven vermeld, kan het eten van kruisbloemige groenten zoals radijs kanker helpen voorkomen. Volgens het Linus Pauling Instituut bevatten kruisbloemige groenten verbindingen die in combinatie met water uiteenvallen in isothiocyanaten. Isothiocyanaten helpen het lichaam te reinigen van stoffen die kanker veroorzaken en de ontwikkeling van tumoren voorkomen.

Uit een onderzoek uit 2010 bleek dat wortelextract verschillende soorten isothiocyanaten bevatte die bij sommige kankercellijnen celdood veroorzaakten, schrijft.

Radijzen zijn ook een natuurlijk antischimmelmiddel. Ze bevatten het antischimmeleiwit RsAFP2. Uit één onderzoek bleek dat RsAFP2 celdood veroorzaakte bij Candida albicans, een veel voorkomende schimmel die normaal bij mensen voorkomt. Wanneer Candida albicans te veel groeit, kan het vaginale infecties, orale infecties (spruw) en invasieve candidiasis veroorzaken.

Uit een eerder onderzoek bij muizen bleek dat RsAFP2 niet alleen effectief was tegen Candida albicans, maar in mindere mate ook tegen andere Candida-soorten. RsAFP2 was niet effectief tegen Candida glabrata-stammen.

Radijzen, vooral zwarte radijsjes, kunnen de spijsverteringssappen en vooral de galstroom stimuleren. Gal wordt geproduceerd door de lever en wordt door het spijsverteringsstelsel gebruikt om vetten te verteren en te beheren, en om gifstoffen uit de lever te verwijderen.

zijn een goede bron van vitamine C. Slechts een half kopje levert ongeveer 14 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine C is een antioxidant die helpt bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en helpt celbeschadiging te voorkomen die wordt veroorzaakt door veroudering, een ongezonde levensstijl en milieutoxines.

Vitamine C speelt ook een sleutelrol bij de aanmaak van collageen, dat een gezonde huid en bloedvaten ondersteunt, merkt bovengenoemde bron op.

Zijn radijsjes goed voor iedereen?

Radijzen zijn voor de meeste mensen gezond, maar als u problemen met de schildklier heeft, kunt u het advies krijgen om de hoeveelheid kruisbloemige groenten die u eet te minimaliseren. Dit komt omdat deze groenten de opname van jodium kunnen verstoren, wat nodig is voor de aanmaak van schildklierhormonen.

Hoewel radijs gunstig lijkt te zijn voor mensen met diabetes, kan het eten van grote hoeveelheden radijs invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Als u dus een gediagnosticeerd bloedsuikerprobleem heeft, zoals diabetes, moet u uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig controleren.

Tenslotte, hoewel radijsallergie zeldzaam is, kan het relevant zijn voor bepaalde gevoelige personen, schrijft hij.

Lees ook:

Princess Roses