Waarom bloemen in huis snel verdorren: tekenen en redenen

Цветок Tips voor het kweken van bloemen

Kamerplanten vullen het interieur van het huis aan, verbeteren het welzijn van de leden van het huishouden en zuiveren de lucht.

Er zijn veel voordelen aan huisbloemen, maar vaak worden eigenaren geconfronteerd met een probleem: voordat de plant de vensterbank bereikt, begint hij te verdorren en af ​​te sterven.

Waarom verwelken kamerplanten?

1. Plotselinge temperatuurveranderingen. Voor de meeste planten ligt de comfortabele indicator tussen +18 … +26 °C. Wanneer de temperatuur in korte tijd sterk daalt en vervolgens weer even snel stijgt, kan dit de gezondheid van de plant ondermijnen.

2. Onjuist water geven. Het is belangrijk om er zeker van te zijn hoeveel water een bepaalde plant nodig heeft. Vetplanten kunnen wekenlang zonder water, en viooltjes hebben wekelijks water nodig.

3. Ongedierte of gebrek aan voeding.

4. Ongunstige plaats. Veel licht of middagstralen ‘verbranden’ bijvoorbeeld het delicate gebladerte van planten die van halfschaduw houden.

Wat zeggen de borden?

Esoterici hebben ook hun eigen interpretatie van waarom de kamerplanten van hun eigenaren geen wortel schieten.

Het eerste teken geeft aan dat er vaak ruzie in huis voorkomt. Planten ‘absorberen’ negatieve energie, waardoor ze beginnen te verwelken.

In de oudheid geloofden mensen dat bloemen het huis beschermden tegen onvriendelijke blikken en gedachten. Planten vangen de klap op, maar kunnen er niet van herstellen. Voor deze prijs redden ze hun eigenaren van schade of het boze oog, zeggen esoterici.

Een ander geloof zegt dat bloemen de nabije toekomst kunnen voorspellen. Er wordt dus aangenomen dat als een bloem sterft, dit betekent dat de eigenaar te maken krijgt met mislukking, bijvoorbeeld in een financieel plan of met ziekte.

Princess Roses