Voedingsmiddelen die giftig worden als je ze in de koelkast bewaart

Voedingsmiddelen die giftig worden als je ze in de koelkast bewaart Tips voor het kweken van bloemen

Niet al het voedsel kan in de koelkast worden bewaard. Deze methode maakt sommige giftig. Bekijk welke op de lijst staan ​​om op kamertemperatuur te bewaren!

De koelkast is essentieel om voedsel langer vers te houden, maar is niet voor elk type voedselproduct nodig. Sommige voedingsmiddelen zijn helemaal niet geschikt om in de koelkast te bewaren. Ze is gespecialiseerd in gastro-enterologie en gebruikte het sociale mediaplatform Instagram om dit aan haar ruim 500.000 volgers uit te leggen. Ze vestigde bijzondere aandacht op vier voedingsmiddelen die giftig kunnen worden als ze koud worden bewaard.

gember

Van al het voedsel dat we in de verleiding zouden willen bewaren in de koelkast, is gember er een van die het risico loopt schimmel te vormen. Door de natte en koude omgeving vat verse gember zeer snel schimmel op. Als het op deze manier wordt geconsumeerd, kan het nier- en leverfalen bevorderen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De look

Wij Roemenen zijn gewend om knoflook aan veel gerechten toe te voegen om ze extra smaak te geven. Let op de plek waar we de knoflook bewaren! Als het in de koelkast wordt geplaatst, kan het binnen zeer korte tijd gaan schimmelen, vooral als het al is schoongemaakt.

De Britse arts waarschuwde dat knoflookschimmel verband houdt met ernstige ziekten, waaronder kanker. Bovendien hebben onderzoekers van de Amerikaanse Cornell University opgemerkt dat knoflookbollen een lage zuurgraad hebben, waardoor ze gevoelig zijn voor Clostridium botulinum, het principe dat verantwoordelijk is voor een ziekte als botulisme. Koop het dus elke keer en bewaar het in de voorraadkast of op een droge en donkere plaats.

Gekookte rijst

Een andere trend is om gekookte rijst in de koelkast te bewaren. Sommigen doen dit omdat ze geloven dat koeling helpt een normaal cholesterol- en bloedsuikerniveau te handhaven. Britse onderzoekers van de Universiteit van Surrey hebben waargenomen dat zetmeel afbreekt wanneer voedsel dat het bevat, in water wordt gekookt. Wanneer ze echter worden afgekoeld, reorganiseert de structuur zich en wordt het zetmeel resistent en wordt het niet langer gemakkelijk afgebroken op darmniveau, waardoor het zich als vezels gedraagt. Gekookte rijst is zelfs een van de snelst groeiende voedingsmiddelen met schimmels als deze in de koelkast wordt bewaard. Als het op tafel blijft staan, zorg er dan voor dat het slechts 24 uur koud blijft.

Ui

Als je een halve ui in de koelkast laat staan, kan dit ongezond worden. Het is bestand tegen lage temperaturen, maar als je het in de koelkast zet, begint het zetmeel dat erin zit in suiker te veranderen en schimmel te vormen.

Zie ook:

Velen geven er de voorkeur aan om de rest van de ui koud te houden nadat ze hem hebben gesneden, om hem later in een ander gerecht te kunnen gebruiken, maar als je hem daar eenmaal laat liggen, begint hij ongezonde bacteriën en schimmels te ontwikkelen.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses