Voedingsleraar: hoeveel minuten moeten aardappelen gebakken worden zodat ze niet giftig zijn! Als je ze zo klaarmaakt, kun je ze eten

cartofi prăjiți belgieni cu maioneză Tips voor het kweken van bloemen

  • Genoeg om de aardappelen in te bakken, zodat ze niet giftig zijn
  • Als je ze zo klaarmaakt, kun je ze eten

Aardappelen zijn zetmeelrijke wortelgroenten die in veel delen van de wereld een hoofdvoedselbron vormen. Hoewel ze misschien wel tot de meest geconsumeerde groenten behoren, worden ze vaak als ongezond beschouwd vanwege hun hoge koolhydraatgehalte en het feit dat ze in de fastfoodindustrie worden gebruikt.

Genoeg om de aardappelen in te bakken, zodat ze niet giftig zijn

Volgens sommige onderzoeken verdubbelen mensen die twee of meer keer per week consumeren hun risico op vroegtijdig overlijden vergeleken met degenen die dit vermijden. Prof. Dr. Dan Vodnar zei hoeveel minuten je aardappelen moet bakken, zodat ze niet giftig zijn.

Volgens de specialist is het bij het frituren van groot belang dat het contact van het voedsel met de olie en met het frituren zelf zo kort mogelijk is, zodat het vet niet in het voedsel infiltreert.

INFORMATIEUw cookie-instellingen staan ​​niet toe dat inhoud in dit gebied wordt weergegeven. Om dit soort inhoud weer te geven, is het noodzakelijk om sociale media cookies te accepteren. Instellingen wijzigen

Aardappelen worden veel geconsumeerd in de vorm van frites en chips

Aardappelen zouden bijdragen aan overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes.

De belangrijkste reden hiervoor is dat ze op grote schaal worden geconsumeerd in de vorm van chips: vetrijke voedingsmiddelen die een aantal ongezonde stoffen bevatten. Frieten worden ook vaak geassocieerd met fastfood.

Observationele studies koppelen het eten van frites en chips aan gewichtstoename. Frieten en chips kunnen ook acrylamiden en grote hoeveelheden zout bevatten, wat na verloop van tijd schadelijk kan zijn, schrijft hij.

Lees ook:

Princess Roses