Vis met sperziebonen. Het is klaar in slechts 30 minuten!

Vis met sperziebonen. Het is klaar in slechts 30 minuten! Tips voor het kweken van bloemen

Heb je trek in een dieet- en smaakvol gerecht? Wat dacht je van vis met sperziebonen en aardappelen, besprenkeld met citroensap en olijfoliesaus?

Een voedingsmiddel dat niet op uw menu mag ontbreken is vis zoals zalm, sardines, tonijn, haring, makreel, ansjovis of forel. Vis is een uitstekende bron van omega-3-vetzuren die het risico op hartziekten kunnen voorkomen door het vetgehalte in het bloed te verlagen en ontstekingen te bestrijden. Het is aan te raden om, vooral na 40 jaar, twee keer per week vette vis te eten, daarom kun je onderstaand recept zo vaak mogelijk in de praktijk brengen!

Ingrediënten voor twee porties

2 witte visfilets

400 g sperziebonen

6

1 citroen

hoog

pijper

peterselie

olijfolie

Zie ook:

Bereidingswijze

Snij de uiteinden van de sperziebonen en kook ze in een kwartiertje in gezouten water tot ze zacht zijn.

Maak de aardappelen schoon en breng ze op smaak met peper en zout. Je besprenkelt ze met olijfolie en legt ze in een bakplaat met bakpapier, die je afdekt met folie. Zet ze een kwartier in de oven op 180 °C.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Snijd de visfilets in stukjes, breng ze op smaak met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie. Je plaatst ze in de bakplaat in de oven, naast de aardappelen, en laat ze nog een kwartier staan.

Meng het citroensap met een eetlepel olijfolie en gehakte peterselie. Serveer de vis met aardappelen en sperziebonen en giet de citroensaus erover.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses