Verwennerij aan de vooravond van de lente. Chocoladetaart met bosbessen en aardbeien

Verwennerij aan de vooravond van de lente.  Chocoladetaart met bosbessen en aardbeien Tips voor het kweken van bloemen

Wie kan een chocolade- en fruitdessert weerstaan? Dit recept heeft beide en zal je verrassen door zijn eenvoud.

Dit zoete gerecht is aromatisch en gemakkelijk te maken. Het doet denken aan de zomer, dankzij het fruit dat ter decoratie wordt gebruikt: bosbessen en aardbeien. Wist je dat deze vruchten rijk zijn aan antioxidanten die de bloedsomloop ondersteunen en vroegtijdige huidveroudering voorkomen, vaak veroorzaakt door chronische stress. Bessen bevatten de grootste hoeveelheid ellaginezuur, een stof die helpt gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en tegelijkertijd het cholesterolgehalte reguleert.

Onder de vitamines die je uit deze vruchten kunt halen, behoren A, C en E, die het immuunsysteem versterken en infecties helpen bestrijden. Hiervan hebben bosbessen een laag koolhydraatgehalte, waardoor ze ideaal zijn voor diabetici. Ze worden ook wel ‘groene insuline’ genoemd en verhogen de bloedsuikerspiegel niet veel. Bovendien voorkomt de consumptie van bosbessen de complicaties die kunnen optreden als gevolg van diabetes.

Ingrediënten voor 12 porties

200 g bloem

70 gram cacao

1 theelepel natriumbicarbonaat

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel azijn

½ theelepel zout

120 ml olie

340 g suiker

2 eieren

200 ml vruchtensap, naar keuze

Voor het glazuur:

200 g ong

280 gram zwart

2 eetlepels honing

250 gram room

aardbeien, ter decoratie

bosbessen, voor garnering

Frisse munt

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Meng de bloem met cacao, natriumbicarbonaat, zout en bakpoeder geblust met azijn. Meng apart de olie, suiker en eieren. Meng afwisselend het vruchtensap en het bloemmengsel. Breng de compositie over naar een ronde bakplaat van 20 cm, bekleed, die u in de voorverwarmde oven plaatst.

Zie ook:

Smelt voor het glazuur de boter, de in stukjes gebroken chocolade en de honing in een stoombad, onder voortdurend roeren. Nadat ze zijn gesmolten, laat je ze afkoelen voordat je de crème erin doet.

Bedek de bovenkant met het glazuur en zet de cake een paar uur of een nacht in de koelkast. Garneer bij het serveren met bosbessen, gehalveerde aardbeien en munt.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses