Het lijkt op een verfijnd dessert, maar dat is het helemaal niet. Wij laten je zien hoe je een cheesecake met kiwi en gelei maakt, waarmee je veilig aan de slag gaat en iedereen verovert!
Kiwi-cheesecake, een verfrissend zoet gerecht, is een manier om kiwi’s in uw menu op te nemen als u dit gewoonlijk vermijdt. Wist u dat gele kiwi’s een gladde schil hebben die gegeten kan worden, een feit dat door specialistische onderzoeken wordt bevestigd? Volgens een onderzoek uit 2016 bevat de schil van de kiwi’s vezels, antioxidanten en bioactieve stoffen. Bovendien zijn de kern en schil rijk aan vitamine C en E die oxidatieve stress voorkomen en vrije radicalen bestrijden. Kiwivruchten bevatten ook vezels, die vooral nodig zijn voor mensen met spijsverteringsproblemen.
Ingrediënten voor 12 porties
250 g ong
200 g poedersuiker
5 eieren
1 pakje vanillesuiker
2 lepels
250 g bloem een snufje zout
Voor de vulling:
100 g poedersuiker
500 gram room
250 gram room
3 enveloppen witte gelatine
2 eetlepels suiker
150 ml sinaasappelsap
3 kiwi’s
Zie ook:
Hoe maak je Kiwi-cheesecake?
Meng voor de bovenkant de in stukjes gesneden boter met poedersuiker, vanille en zout tot de compositie romig wordt. Voeg de eieren toe, meng voorzichtig, daarna de jam en de gezeefde bloem. Doe het deeg in een met bakpapier beklede bakplaat en zet het in de oven tot het bruin kleurt.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Terwijl het afkoelt, bereidt u de crème voor. Meng de room met de poedersuiker en de room. Voeg aan het einde twee pakjes gelatine toe, bereid volgens de instructies op de verpakking. Breng de crème over het aanrecht en strijk hem glad.
Snijd de kiwi in plakjes en leg de helft van de plakjes afwisselend op de taart. Maak de gelatine klaar en meng deze met het sinaasappelsap en de twee eetlepels suiker.
Bestrijk de cake met gelatine en zet de cake minimaal vier uur in de koelkast voordat je hem serveert.
FOTO: Shutterstock