Vastensnack: pindakaascrackers. Bonus: waarmee moet je boter vervangen in desserts?

Vastensnack: pindakaascrackers.  Bonus: waarmee moet je boter vervangen in desserts? Tips voor het kweken van bloemen

Deze gezonde snacks, lijnzaadmeel en pindakaaskoekjes, worden misschien wel jouw favoriet. Je hebt vijf of zes ingrediënten nodig en een extra uur om ze te mengen, de compositie een beetje te laten afkoelen, dan koekjes te vormen om te bakken en ze dan bruin te zien worden.

Heb je besloten om meer diëten of snel te gaan eten? Het is niet nodig om desserts op te geven. Om bijvoorbeeld boterkoekjes te maken, kun je de boter vervangen door pindakaas en toch genieten van een heerlijk dessert of tussendoortje. Hier kun je de boter nog meer mee vervangen!

Elke keer dat je koekjes met boter wilt maken, maar boter mist of gewoon wilt vervangen, kun je het volgende gebruiken:

– fruitpuree (appels, bananen, dadels, pruimen, vijgen) die voor volume en smaak zorgen. Om de gewenste textuur te behouden kun je het beste slechts de helft van de hoeveelheid boter vervangen door puree. Ook moet de baktijd met 25% worden verkort.

– gepureerde avocado. Avocado is technisch gezien een vrucht en kan net zo goed werken als botervervanger. Je krijgt minder calorieën en zachtere koekjes.

– kokosnootolie. Houd er rekening mee dat kokosolie meer verzadigd vet bevat dan boter, dus als het je doel is om verzadigd vet te verminderen, wil je misschien een ander type kiezen, zoals olijfolie of avocado-olie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

– gewone yoghurt. Het vervangen van een deel van de boter door yoghurt zal niet alleen de calorie- en vetinname verminderen, maar ook de hoeveelheid eiwitten en calcium verhogen. Kies voor Griekse yoghurt voor een romige textuur. Gebruik 60 gram yoghurt en 100 gram boter als een recept 200 gram boter vereist.

Ingrediënten:

3 eetlepels lijnzaadmeel

9 eetlepels water

250 g bloem

130 g suiker

120 g pindakaas

kaneel, optioneel

Hoe pindakaaskoekjes te maken

Meng het lijnzaadmeel met het water en laat een kwartier staan. Meng de bloem met de suiker en voeg dan de pindakaas en de lijnzaadmeelpasta toe. Kip en kaneel, als je wilt.

Zie ook:

Kneed tot je een pasta-achtige samenstelling krijgt die je in vershoudfolie wikkelt en een half uur in de koelkast laat rusten. Daarna spreid je een dikker vel uit.

Vorm de koekjes met een kopje bestrooid met bloem. Je legt ze in een beklede bakplaat en maakt met behulp van een vork een rooster op elk bakje. Daila bak ongeveer tien minuten.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses