Twee manieren om aardappelknollen te laten ontkiemen

Twee manieren om aardappelknollen te laten ontkiemen Tips voor het kweken van bloemen

Aardappel (Solanum tuberosum L.) speelt een zeer belangrijke rol in de menselijke voeding. Het belang van deze groente wordt bepaald door de calorische waarde en de hoge eiwitverteerbaarheid. Het bevat ongeveer 25 procent droge stof, waarvan 14 – 22 procent zetmeel, 1,4 tot 3 procent eiwit, ongeveer één procent cellulose, 0,2 – 0,3 procent vet en 0,8 tot één procent minerale stoffen. Het is rijk aan vitamine C en vitamines uit groep B (B1, B2, B3), daarna carotenoïden en vitamine B3 en K.

De Europese keuken kent meer dan 200 gerechten van deze groente, en hij dient ook als grondstof bij industriële verwerking.

Verder is ze goed voer. Het wordt gebruikt in verse en gekookte vorm, maar ook in ingekuilde cyme (boom – bovengrondse biomassa). Het kan ook gedroogd worden gebruikt, wat gemakkelijker te bewaren en te bewaren is in de winter.

Door intensieve landbouwtechnieken wordt het zeer gewaardeerd als uitstekend starter. Het is belangrijk om te weten dat groene en gekiemde knollen schadelijk zijn voor menselijke consumptie en diervoeding zonder voorafgaande verwerking door zorgvuldig koken.

Manieren van kieming

Er zijn twee methoden voor kieming.

Bij de eerste is het belangrijk om te weten dat kieming (vernalisatie) de vegetatieperiode met 15 – 20 dagen verkort en de opbrengst met ongeveer 50 procent verhoogt. De procedure wordt 35 – 45 dagen vóór het zaaien uitgevoerd in kamers bij een temperatuur van 12 – 15 graden Celsius en in de aanwezigheid van diffuus licht. Om te voorkomen dat de knollen uitdrogen, zetten we een bak met water of natte zakken in de kamer om de luchtvochtigheid op 80 – 85 procent te houden. Aardappelen (met een gewicht van 40-60 g) bevinden zich in dozen van maximaal twee rijen, en de dozen bevinden zich boven elkaar.

Kratten af en toe draaien (bewegen) zodat ze allemaal ongeveer dezelfde hoeveelheid licht krijgen, en de kamer periodiek ventileren vanwege de verhoogde concentratie kooldioxide. Meestal begint na 15 dagen, wanneer de spruiten twee tot drie millimeter lang zijn, de volgende fase waarin het wordt blootgesteld aan sterker licht om korte (twee tot drie centimeter) en dikke spruiten te creëren, groen en stevig.

De tweede methode wordt uitgevoerd in ruimtes met regeling van warmte, licht en luchtvochtigheid. Eerst worden de knollen gedesinfecteerd en in kratten geplaatst in een laag van maximaal 20 cm dik. De op deze manier bereide producten worden ongeveer 15 dagen in diffuus licht bewaard. Wanneer knoppen uit de spruiten komen, worden ze blootgesteld aan daglicht, temperatuur tot 18 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid tot 90 procent.

Ze blijven 10 tot 15 dagen in dergelijke omstandigheden, gedurende welke tijd zich twee tot 2,5 centimeter lange knoppen met een bloemkroon in het onderste gedeelte zullen vormen. Deze bloemkroon vertegenwoordigt het begin van het knooppuntenwortelsysteem. Voer het planten zorgvuldig uit, zodat de knoppen (spruiten) niet worden afgescheurd. Daarom is zij de beste handmatig planten (zaaien).

Hoe u handmatig plant

Voor handmatig planten worden de voren met een ploeg geopend en nadat ze op de bodem of in het onderste derde deel van de diepte van de voor zijn gelegd, worden ze bedekt met aarde met schoffels of eggen over de plantrijen. De voren kunnen ook met een schoffel worden geopend, nadat u de rijen vooraf met een marker hebt gemarkeerd.

Zorg ervoor dat de knollen die niet zijn ontkiemd lange, bleke scheuten hebben inbreken in de regioen draag ze in dozen naar de plantplaats, zodat de spruiten niet beschadigd raken.

De aanbevolen afstand is 60 x 25 of 60 x 30 cm, terwijl de meest gebruikelijke afstand tussen de rijen bij machinaal planten 70 – 80 cm is. De afstand in de rij is afhankelijk van de grootte van deze groenten (diameter 3 – 5,5 cm), de lengte van de vegetatie en de beschikbare machines. De plantdiepte bedraagt ​​zes tot acht centimeter.

Van de gebruikte methoden “onder de schoffel“, in huizen, in eerder geopende voren met een ploeg of met de hand (waar ze in het onderste derde deel van de voor worden gelegd) en planten met halfautomatische of automatische plantmachines of speciale plantmachines voor gekiemde knollen.

De planttijd is wanneer de grondlaag op een diepte van 10 cm opwarmt tot 8 tot 10 graden. In vlakke gebieden komt de ziekte het meest voor begin april, en in heuvelachtige en bergachtige streken van half april tot half mei.

Princess Roses