Trucs die je helpen fruit langer vers te houden

Trucs die je helpen fruit langer vers te houden Tips voor het kweken van bloemen

Om fruit zo lang mogelijk vers te houden, is het goed om ze op de juiste temperatuur te bewaren en deze trucjes in gedachten te houden. Ontdek hoe u de houdbaarheid van fruit kunt verlengen!

Fruit is meestal het eerste voedsel dat bederft nadat je thuiskomt van het winkelen, en om het zo lang mogelijk vers te houden, is het een goed idee om het te wassen met citroensap. De zuurgraad van citroensap voorkomt bederf, dus pas deze truc vooral toe op bederfelijk fruit, zoals rijp fruit. Het enige wat je hoeft te doen is 1 eetlepel citroensap mengen met 1 kopje water en het fruit in deze vloeistof laten weken. Je kunt ook sinaasappel-, limoen- of ananassap gebruiken!

Lees ook dit artikel:

Gooi het rotte fruit weg!

U kunt langer genieten van vers fruit als u eventuele schimmelsporen verwijdert voordat u het in de koelkast bewaart. Als de vruchten zacht zijn, is het raadzaam om ze, nadat je ze hebt gewassen, meteen op te eten, omdat ze eerst bederven als ze in de koelkast worden bewaard.

Bewaar ze apart!

Om de vruchten langer vers te houden, is het raadzaam ze te bewaren op basis van de hoeveelheid gas, ethyleen genaamd, die ze vrijgeven. Ethyleen leidt tot voortijdig bederf van fruit, en omdat bananen, meloenen, appels, perziken en avocado’s dit gas vrijgeven, is het noodzakelijk om ze gescheiden van ander fruit te bewaren.

Zie ook dit artikel:

Laat een deel op kamertemperatuur staan!

Wist je dat sommige soorten fruit lekkerder smaken als je ze op kamertemperatuur bewaart? Grapefruit, sinaasappelen, watermeloen en citroenen vallen bijvoorbeeld in deze categorie. Als ze niet voldoende gaar zijn, kunt u ze op het aanrecht leggen en ze vervolgens in de koelkast zetten zodra ze in de gewenste kookfase zijn.

Fotocredit: Shutterstock

Princess Roses