Top 3 vastenrecepten met pleurotuspaddestoelen. Hoe je ze bereidt zodat ze heerlijk smaken

ciuperci Tips voor het kweken van bloemen

  • Top 3 vastenrecepten met pleurotuspaddestoelen
  • Hoe je ze bereidt zodat ze heerlijk smaken

Pleurotus-paddenstoelen worden ook wel luchtforel genoemd en bevatten veel vitamine B, foliumzuur, eiwitten en vezels. Ze koken snel en kunnen in veel recepten worden geïntegreerd.

Pane pleurotus paddenstoel vastenrecept

Ingrediënten:

  • oesterpaddestoelen
  • eieren
  • hoog
  • pijper
  • meel
  • olie

Methode van voorbereiden:

Was de champignons en breng ze aan de kook. Laat het vijf minuten op het vuur staan ​​en haal het er dan uit om af te koelen. Het verdient aanbeveling om ze door een zeef te laten gaan, zodat ze niet te veel water hebben opgenomen. Klop twee eieren los, voeg zout en peper toe en vervolgens de bloem. Doe de champignons door dit mengsel en laat ze bakken.

Gebakken pleurotuschampignons met knoflook

Ingrediënten:

  • oesterpaddestoelen
  • olijfolie
  • knoflook
  • tijm
  • peterselie
  • hoog
  • pijper
  • citroensap

Methode van voorbereiden:

Was de champignons, snijd ze in stukken en verwarm de olie in een koekenpan. Laat minimaal vier minuten op het vuur staan ​​en roer af en toe. Pel en snijd intussen de knoflook. Het wordt pas toegevoegd als de champignons bijna klaar zijn, precies in de laatste vijf minuten. Voeg dan ook de tijm toe, voeg zout en peper toe en als het gerecht klaar is, voeg je de peterselie toe, samen met het citroensap.

Recept voor Pleurotus Paddestoel Nepbuiksoep

Ingrediënten:

  • oesterpaddestoelen
  • soja room
  • ui
  • selderij
  • wortel
  • pastinaak
  • peterseliewortel
  • peper
  • knoflook
  • hoog
  • pijper
  • Laurierblaadjes
  • verse peterselie
  • azijn/citroensap

Methode van voorbereiden:

Was de champignons, snijd ze en kook ze vervolgens. Voeg dan ook fijngesneden ui, bleekselderij, pastinaak, wortelpeterselie en een wortel toe. Voeg zout, peper en laurierblaadjes toe en laat nog een half uur koken. Bak gedurende deze tijd een geraspte wortel en paprika in een pan. Laat de groenten na 30 minuten afkoelen en doe ze door een blender.

Er wordt een crème verkregen en deze wordt weer toegevoegd aan de pot waarin ook de champignons zijn gekookt. Meng in een kom de sojaroom samen met de knoflook. Voeg dan ook de groenten toe die in de pot zijn gestoofd. Breng op smaak met peper, zout en citroensap of azijn. Laat het nog vijf minuten op het vuur staan ​​en voeg op het laatst de fijngehakte peterselie toe.

Twee trucjes voor de lekkerste pleurotuspaddenstoelen

Het wordt aanbevolen om bij het koken, of het nu pleurotus is of niet, de deksel niet op de pan te doen als deze op het vuur staat. Als het gerecht afgedekt is, doe je niets anders dan voorkomen dat het water verdampt, waardoor ze hun smaak verliezen.

Het is net zo goed om geen zout aan de champignons toe te voegen voordat je ze in de pan doet, maar het is ook goed om het zout pas toe te voegen als het gerecht klaar is of als de champignons bijna gaar zijn.

De voordelen van het eten van pleurotuspaddestoelen

Pleurotus-paddenstoelen behoren tot de producten waarvan wordt gezegd dat ze een uitstekende vleesvervanger zijn. Ze zijn steeds populairder geworden onder vegetariërs en veganisten. Ze zijn ideaal en willen soms afvallen, omdat ze weinig calorieën bevatten.

Lees ook:

Princess Roses