Tomaten blijven tot 10 dagen vers dankzij de stengeltruc. Geen van hen zal beschimmelen!

Tips voor het kweken van bloemen

Tomaten zijn in veel huishoudens een favoriete groentemaar ze op de juiste manier opslaan kan een uitdaging zijn.

Vergeet de koelkast

Koelkastdie we vaak gebruiken om voedsel op te slaan, geen ideale plek voor tomaten – de koude omgeving bederft hun smaak en consistentie.

Als je niet in een situatie terecht wilt komen waarin je rotte tomaten moet weggooien, er is een eenvoudige truc die hun versheid verlengt.

Het portaal adviseerde hoe dit te doen.

Een van de meest voorkomende redenen voor het bederven van tomaten er is een stengel waardoor lucht ze binnendringt en schimmelveroorzakende micro-organismen.

Als je wilt verleng de levensduur van tomaten, plak de stelen vast met plakband om hun “ademhaling” te beperken.

10 dagen vers!

Met deze truc kunnen tomaten worden gebruikt maximaal 10 dagen vers houden.

Als alternatief kunt u dat ook doen verwijder de stelen volledig en bewaar de tomaten met de steel naar beneden.

Als u tomaten thuis bewaart, de koelkast zou de laatste keuze moeten zijn.

Het is ideaal bewaar ze bij een temperatuur van 7-10 °Cbijvoorbeeld in een droge kelder.

Als het nodig is om ze in de koelkast te bewaren, plaats ze op de bovenste plank waar de temperatuur het hoogst isen verwijder ze minstens 30 minuten vóór gebruik, zodat ze de tijd hebben om op te warmen tot kamertemperatuur en hun volle smaak terug te krijgen.

Het wordt aanbevolen voor langdurige opslag verwerk overtollige tomaten voor conserven om het risico dat ze bederven te minimaliseren.

U kunt dit recept bijvoorbeeld gebruiken voor zelfgemaakte ketchup

Ingrediënten:

2 kg rijpe tomaten

2 middelgrote uien

4 teentjes knoflook

1 rode paprika (optioneel)

100 ml appelazijn

100 g rietsuiker

2 theelepels zout

1 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel gemalen zoete peper

1/2 theelepel gemalen kaneel

1/2 theelepel gemalen kruidnagel

1 laurierblad

2 eetlepels olijfolie

Procedure:

Bereiding van tomaten:

Was de tomaten en verwijder de stengels ervan.

Dan zij in kleinere stukjes snijden.

Als je gebruikt rode peperwas hem, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukjes.

Uien en knoflook bakken:

Op middelhoog vuur Verhit de olijfolie in een grote pan.

Toevoegen gehakte ui en bak tot ze doorschijnend zijn, ongeveer 5-7 minuten.

Daarna voeg gehakte knoflook toe en bak nog 2 minuten totdat het aroma vrijkomt.

Het tomatenmengsel bereiden:

Voeg toe aan de pot gehakte tomaten (en paprika indien gebruikt).

Toevoegen laurier, suiker, zout, gemalen peper, zoete peper, kaneel en kruidnagel.

Breng het mengsel vervolgens aan de kook Zet het vuur laag en laat het ongeveer 45-60 minuten zachtjes kokentotdat de tomaten gaar zijn en beginnen in te dikken.

Af en toe roeren.

Azijn toevoegen:

Als het mengsel dik is en alle ingrediënten goed gemengd zijn, verwijder het laurierblad en voeg appelazijn toe.

Laat het mengsel koken nog 10 minuten.

Mengen:

Met behulp van een staafmixer rmeng het mengsel tot een glad mengsel.

Als je geen staafmixer hebt, je kunt een gewone blender gebruikenmaar laat het mengsel iets afkoelen voordat u het mengt.

Uitpersen (optioneel):

Als je wilt extra fijne ketchupkun je het mengsel door een fijne zeef of kaasdoek zeven om eventuele stukjes schil of zaadjes te verwijderen.

Verdikking:

Als de ketchup na het mengen te dun is, je kunt het een tijdje op laag vuur koken tot het de gewenste consistentie heeft bereikt.

Vullen en opslag:

Giet de afgewerkte ketchup in gesteriliseerde glazen flessen of glazen.

Goed sluiten en laten afkoelen.

Bewaar in de koelkastwaar het enkele weken zal duren.

Als je ketchup langer wilt bewaren, dan kan dat steriliseer in een waterbad gedurende 10-15 minuten.

Deze zelfgemaakte tomatenketchup het is geweldig voor het op smaak brengen van voedsel en zal elke tomatenliefhebber zeker plezieren!

Succes!

Princess Roses