Tiramisu met matcha thee en kiwi. Geeft energie en ontgift

Tiramisu met matcha thee en kiwi.  Geeft energie en ontgift Tips voor het kweken van bloemen

Als u een tiramisu wilt bereiden, maar het klassieke recept is niet genoeg voor u, dan stellen wij een speciale versie voor, met matcha-theepoeder. Je moet het proberen!

Wat dacht je van een tiramisu met kiwi en matchapoeder? Kiwi is de vrucht die opvalt door zijn hoge gehalte aan vitamine C. Dit is een belangrijke antioxidant voor de hersenfuncties en de geestelijke gezondheid en draagt ​​daarom aanzienlijk bij aan het fysieke en emotionele welzijn. Recente onderzoeken uitgevoerd aan de Universiteit van Cambridge tonen aan dat regelmatige consumptie van kiwi’s de stemming in slechts vier dagen kan verbeteren. Voeg het toe aan desserts wanneer je de kans krijgt! Samen met matcha thee heeft het een buitengewoon verfrissend effect.

Matcha-thee bevat een extreem krachtige antioxidant, bekend als epigallocatechingalaat (EGGG). Deze verbinding heeft kankerbestrijdende eigenschappen en bestrijdt vrije radicalen in het lichaam. Bovendien geeft het je op natuurlijke wijze energie, omdat het cafeïne en andere stoffen bevat die het energieniveau in het lichaam hoog houden. Omdat matcha thee ook chlorofyl bevat, een stof die gifstoffen uit het lichaam verwijdert, draagt ​​matchapoeder bij aan de ontgifting van het lichaam. Hier zijn alle redenen waarom je een tiramisu-recept met matcha-thee en kiwi minstens één keer moet proberen!

Ingrediënten voor 12 porties

2 eetlepels matchapoeder

60 ml heet water

250 ml melk

4 eierdooiers

2 grote eieren

130 g suiker

1 pakje vanillesuiker

450 g mascarponekaas

375 ml slagroom

3

22 pishcoturi

2 theelepels matchapoeder, ter decoratie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Zeef matchapoeder en voeg heet water toe terwijl je goed mengt met een garde tot een gladde massa. Voeg de melk toe, doe hetzelfde en laat het mengsel afkoelen.

Meng in een stomer de eierdooiers, eieren, suiker, vanille en de helft van het matchamengsel. Blijf kloppen met een garde tot het mengsel schuimt en dikker wordt. Zet opzij en laat afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf en laat afkoelen.

Klop de mascarponekaas los en meng deze met het afgekoelde eimengsel. Voeg op het einde voorzichtig de koude room toe.

Om de cake samen te stellen, snijdt u de kiwi, doopt u de koekjes snel in de overgebleven gereserveerde melk en legt u een laag in een pan. Je verdeelt een kwart van de vulling, strijkt glad en legt er een paar stukjes kiwi op.

Zie ook:

Doe hetzelfde met de rest van de koekjes, vulling en kiwi. Als je geen matchamelk meer hebt, voeg dan melk toe om het te verdunnen. Zet de taart in de koelkast en laat een nachtje staan. Garneer bij het serveren met matchapoeder.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses