Maak voor vastendagen, maar niet alleen voor deze dagen, een heerlijke pompoensnack klaar! We presenteren dit recept dat verschillende groenten bevat: courgette, uien, tomaten, paprika’s, waaraan knoflook en laurier worden toegevoegd.
Groenten die in de winter worden bewaard, hebben een speciale smaak. Je kunt ze ook bereiden in de vorm van een snack. Het geeft je ’s ochtends extra energie, verspreid op een paar sneetjes brood. Wist je dat pompoenen dankzij hun rijke vezelgehalte helpen het lichaam te ontdoen van gifstoffen en met succes een aanzienlijke hoeveelheid gifstoffen uit ons lichaam verwijderen? De groente wordt vooral aanbevolen voor mensen die bepaalde maag-darmproblemen hebben.
Ingrediënten voor zes tot acht potten
4 kg
1kg ui
3 kg gele tomaten
1 kg gele paprika’s
200 ml olie
3 teentjes knoflook
hoog
pijper
2 laurierblaadjes
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:
Bereidingswijze
Maak de pompoenen schoon, haal ze door een kleine rasp en wrijf ze vervolgens in met zout. Schil de paprika’s, maak ze schoon en verwijder de ruggen en zaden. Je verbrandt de tomaten, pelt ze en haalt ze vervolgens door de zaaimachine.
Maak de uien schoon, hak ze fijn en bak ze in de hete olie tot ze glazig worden, voeg dan de paprika, tomatenpulp, courgette, zout, peper naar smaak, geperste teentjes knoflook en laurierblaadjes toe. Laat het koken, met de pot afgedekt, en onder voortdurend roeren, zodat de zacusca niet blijft plakken.
Zie ook:
Het is klaar als het overgebleven water is verdampt en de olie naar de oppervlakte is gestegen. Doe de zacusca in gesteriliseerde potten en bewaar ze in dekens gewikkeld totdat deze volledig is afgekoeld.
FOTO: Shutterstock