Tip voor het ontbijt. Champignon worst

Tip voor het ontbijt. Champignon worst Tips voor het kweken van bloemen

Een alternatief voor de klassieke zacusca, die met champignons heeft een bijzondere smaak en is niet al te ingewikkeld om te bereiden. Leer hieronder hoe u verder moet gaan!

Regelmatige consumptie van paddenstoelen zorgt voor een efficiënt immuunsysteem in de periode waarin de herfst zijn tol begint te eisen. Champignons stimuleren de aanmaak van vitamine D en zijn rijk aan vezels en enzymen en normaliseren het cholesterolgehalte in het bloed. Ze bevatten weinig calorieën en helpen de stofwisseling te versnellen. Bovendien beschermt het de gezondheid van de urineblaas. Het hoge gehalte aan selenium kan het risico op blaaskanker verminderen. Er zijn veel redenen om zacusca met champignons te proberen bereiden.

Ingrediënten 6-8 potten

3 kg aubergine

1,5 kg champignon

500 gram ui

300 ml olie

hoog

pijper

3 laurierblaadjes

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Rijp de aubergines, schil ze, verwijder zoveel mogelijk zaden en hak ze fijn.

Kook de champignons in gezout water, hak ze fijn en laat het overtollige water in je handen uitlekken. Maak de ui schoon en bak deze in de hete olie tot deze glazig wordt, voeg dan de champignons, aubergine, zout, peper naar smaak en de laurierblaadjes toe en laat op laag vuur ongeveer een uur koken, totdat de olie naar de oppervlakte stijgt.V

Zie ook:

Doe de zacusca in potten en steriliseer ze nog eens 10 minuten in de oven. Je doet de deksels erop en laat ze tot de volgende dag afkoelen in de dekens.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses