Tip voor het koude seizoen. Plantaardige stoofpot in een pot

Tip voor het koude seizoen. Plantaardige stoofpot in een pot Tips voor het kweken van bloemen

Het is de tijd van het jaar waarin de groenten voor de winter worden bewaard. Naast de potjes worst, donuts en komkommers kun je er ook een paar bereiden met groentestoofpot.

In het koude seizoen, wanneer je behoefte hebt aan een lekkere en voedzame portie, kan een pot groentestoofpot precies zijn wat je wilt. Het kan ook als bijgerecht gebruikt worden, maar is ook geschikt voor snacks, uitgesmeerd op geroosterd brood. Van de groenten die het bevat, hebben aubergines antioxiderende eigenschappen vanwege het gehalte aan cafeïnezuur, chlorogeenzuur en nasunine. Nasuina is een krachtige antioxidant die de werking van vrije radicalen bestrijdt en de vetzuren in de celmembranen van de hersenen beschermt. Antioxidanten spelen ook een rol bij het voorkomen van oxidatieve stress in het cardiovasculaire systeem, waardoor het risico op een hartaanval en hartziekten wordt verminderd.

Ingrediënten voor 14-16 potten

5 kg rode paprika

3 kg gele paprika’s

2 kg uien

2 kg voor een cavia

2 kg aubergine

500 ml olie

100 g bulion

hoog

pijper

laurierblaadjes

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Was de paprika’s, verwijder de stekels en zaden en haal ze door de vleesmolen. Verwijder de uiteinden van de aubergines en hak ze fijn.

Pel en snipper de uien en rasp de wortel. Meng de uien en wortels en bak ze 10 minuten in de hete olie. Voeg dan de rest van de groenten toe en laat ze koken, onder voortdurend roeren zodat ze niet aan de zijkanten van de pan blijven plakken.

Zie ook:

Breng op smaak met peper en zout en voeg de laurierblaadjes toe. Voeg een half uur voordat je het vuur uitzet de bouillon toe en meng. De stoofpot is klaar als de olie naar de oppervlakte komt en het water is gezakt. Doe de stoofpot in gesteriliseerde potten, die je in dekens gewikkeld bewaart tot ze afkoelen, en bewaar ze vervolgens in de kou.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses