Tip voor de lunch: pittige aardappelen met aiolisaus. Waarom kiezen voor warm eten in de zomer?

Tip voor de lunch: pittige aardappelen met aiolisaus.  Waarom kiezen voor warm eten in de zomer? Tips voor het kweken van bloemen

Een gemakkelijk gerecht, vrij eenvoudig te maken, pittige aardappelen met aiolisaus zijn een goede keuze in de zomer, wanneer warme gerechten nuttig zijn, maar ook wanneer je iets bijzonders wilt proeven, met ingrediënten die je bij de hand hebt.

Tijdens het warme seizoen bevorderen gekruide gerechten en gerechten het zweten, de manier waarop het lichaam de temperatuur reguleert. Kruiden, knoflook en hete peper verhogen je lichaamstemperatuur een beetje, laten je zweten en koelen vervolgens op natuurlijke wijze af. Probeer ook dit pittige aardappelrecept voor eetlustbeheersing en hartgezondheid!

Ingrediënten voor drie porties

6 aardappelen

hoog

40 ml zonnebloemolie

paprika

Voor de aiolisaus:

2 eierdooiers

1 teentje knoflook

¼ theelepel mosterd

10 ml olijfolie

15 ml citroensap

hoog

peterselie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Was de aardappelen en kook ze in de schil in gezouten water. Wanneer de vork er gemakkelijk in gaat, laat u ze uitlekken, schil ze, snijd ze in blokjes en zout ze vervolgens.

Verhit de olie in de pan en bak de gekookte aardappelen, onder voortdurend roeren, zes tot zeven minuten, zodat ze gelijkmatig bruin worden. Leg ze op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

Meng voor de saus de eierdooiers, geperste knoflook, citroensap en mosterd.

Zie ook:

Giet geleidelijk de olijfolie erbij en meng tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de aardappelen met saus en gehakte peterselie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses