Tip voor de lunch: kipdrumsticks. Waarom zou je ze niet wassen voordat je gaat koken?

Tip voor de lunch: kipdrumsticks. Waarom zou je ze niet wassen voordat je gaat koken? Tips voor het kweken van bloemen

Gegrild vlees is een eenvoudiger en gezonder alternatief voor gefrituurde gerechten. Wij bieden gegrilde kipdrumsticks waarmee u een verscheidenheid aan bijgerechten met groenten en kruiden kunt zetten.

Wist je dat kip, in tegenstelling tot andere vleessoorten, de groei van spiermassa ondersteunt? Honderd gram kippendrumsticks levert je ongeveer 130 calorieën, 28 g eiwit en bijna 6 g vet op. Volgens kippenvlees bevat minerale zouten zoals natrium (85 mg), kalium (350 mg), calcium (10 mg), magnesium (28 mg), ijzer (2 mg), fosfor (230 mg) en 7 mg niacine, genoemd en vitamine B3 of PP, dat deelneemt aan het metabolisme van eiwitten, koolhydraten, lipiden en mineralen, normaliseert de bijnieractiviteit, vermindert het risico op hart- en vaatziekten en slechte cholesterol, verlaagt de triglyceridenniveaus.

Wat de bereiding betreft, is het niet nodig om het vlees vooraf te wassen. Britse onderzoekers raden aan deze stap te vermijden. Campylobacter-bacteriën kunnen zich gemakkelijk verspreiden. Een gezondere manier om onzuiverheden te verwijderen is door het vlees koud te bewaren, in het onderste compartiment van de koelkast. Koken doodt alle bacteriën, inclusief campylobacter, terwijl wassen ziektekiemen verspreidt.

Ingrediënten voor drie porties

6 hamers van

30 ml olie

10 g knoflookpoeder

hoog

rozemarijn

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Bereidingswijze

Meng de olie met knoflookpoeder en zout naar smaak. Bestrijk de kippendrumsticks met deze saus, bestrooi ze met rozemarijn en leg ze op de grill.

Zie ook:

Bestrijk ze tijdens de bereiding voortdurend met saus en bak ze aan alle kanten bruin.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses